Jump to content

Prijetnja ubistvom stisnutom šakom !!!

sskaras

Preporučene objave

Prije 2 godine moj susjed je došao sa svojim zetom pred moju kuću i verbalno me napao zbog prijave prometnog prekršaja parkiranja zetovog vozila nasred prilaznog puta.

Tom prilikom me njegov zet izvrijeđao raznim uvredama i psovkama i došlo bi i do fizičkog sukoba da se nisu umiješali drugi susjedi koji su stali između nas i tako spriječili mogući fizički napad i to susjedovog zeta na mene.

Pozvao sam policiju koja je totalno pristrano odradila svoj posao i povjerovala susjedu i njegovu zetu koji su lažno izjavili da sam im prijetio da imam pištolj da ću ubiti susjedovog zeta. Pištolj sam imao i to legalno ali ne kod sebe, već u kući, te niti jednom nisam izrekao bilo kakvu prijetnju a kamoli ubistvom.

Iako je bilo još 5 svjedoka koji su negirali bilo kakve prijetnje, policija je ignorirala njihovo svjedočenje i povjerovala samo susjedu i njegovu zetu od kojih su zaprimili čak i kaznenu prijavu na zapisnik zob kaznenog djela "prijetnja", čl. 139, st. 2. KZ-a

a kako ja nisam htio izručiti dragovoljno pištolj, policija me je privela i zadržala u pritvoru čak 48 sati jer je bio vikend i gospodi u sudu se nije radilo preko vikenda i u ponedjeljak sam ispitan u ODO, izrečena mi je mjera obaveznog javljanja u PP svaki tjedan, otvorena je istraga u kojoj nije ispitan niti jedan svjedok, da bi ODO samo na temelju službenih zabilješku zaključio da neće uspjeti sa optužnicom ako bi za radnju naveo prijetnju ubistvom sa oružjem, kako je napisano i u prijedlogu za pokretanje kaznenog postupka, već je podiglo optužnicu po završetku istrage sa sljedećom inkriminacijom:  "da sam se ja kretao prema susjedovom zetu i stisnuo šaku simulirajući fizički napad", bez spominjanja što se dalje događalo, što sam ja dalje činio? da li sam stao, došao do tzv. žrtve susjedovog zeta i što sam dalje činio..... nema dalje ni riječi !

Da stvar bude šokantnija, tzv. oštećeni susjedov zet u svojoj izjavi je naveo da je on u jednom trenutku krenuo prema meni sa očitom namjerom da me fizički napadne, psujući mi majku i vrijeđajući me raznim pogrdnim uvredama i do napada na mene bi sigurno došlo da se ispred njega nije ispriječio drugi susjed koji ga je fizički uspio odgurati u stranu, dakle nema simuliranja već čovjek sam sebe navodi kako je izvršio prijetnju ali sve to je ODO zanemarilo i podiglo optužnicu koju je sud potvrdio.

Policija je za isti događaj podnijela i prekršajnu i kaznenu prijavu što očito predstavlja kršenje načela "ne bis in idem" zabrane dvostrukog suđenja za istu inkriminaciju. Ja sam podnio kaznene prijave protiv susjedovog zeta za lažno prijavljivanje kaznenog djela i protiv susjeda za lažno svjedočenje ali je ODO i sud "svjetlosnom brzinom" odbacilo sve moje prijave i žalbe sa smiješnim obrazloženjima ODO od kojih je jedno "da svih 5 svjedoka nije čulo prijetnje koje sam ja izgovorio" iako smo svi bili u krugu 5 metara a zapanjujuće je da tu tezu ODO bez ikakvog utemeljena već samo na temelju vlastitog mišljenja zamjenice ODO kao tužitelja, i bez da je ispitalo makar jednog svjedoka potvrdio i sudac i sve više instance kojima sam se žalio.  Kompletno ludilo.

Iako sam angažirao odvjetnika koji je na prvom ročištu ukazao na sve navedeno da tobožnja radnja kaznenog djela nije kaznenog djelo iz st.2. nego eventualno st. 1., te na kršenje načela "ne bis in idem", ništa to za sud ne vrijedi, već dapače zamjenica tužiteljice je uvrijedila mog odvjetnika "da on nema pojma o zakonu i neka nauči isti pa zastupa stranke", naravno bez upozorenja sutkinje.

Svrha ovog mog pisanja koje sam iznio što kraće sam mogao je da upoznam narod šta sve policija, tužitelji i sud mogu čovjeku raditi bez ikakvog razloga jer da nije tragična bila bi smiješna takozvana inkriminacija da se takve optužnice podižu i još sud potvrdi pa vodi postupak da je to kolektivno ludilo hrvatskog pravosuđa koje se bavi ovakvim budalaštinama dok istovremeno zemlja je puna ozbiljnog kriminala i kriminalaca kojima ništa ne mogu pa iskaljuju svoj bijes na običnim ljudima.

Zanima me da li itko zna objasniti što znači pojam "simuliranje fizičkog napada" ? i kako takva tobožnja inkriminirana radnja može biti kvalificirana kao prijetnja ubojstvom? čak i da se dogodila !?

Dijeli na drugim stranicama

Dana 23. 08. 2024. u 19:13, sskaras je napisao:

... od kojih su zaprimili čak i kaznenu prijavu na zapisnik zob kaznenog djela "prijetnja", čl. 139, st. 2. KZ-a...

Policija mora zaprimiti kaznenu prijavu ako ju osoba želi podnijeti, čak i ako sve druge okolnosti odmah upućuju na to da je prijava lažna.

a kako ja nisam htio izručiti dragovoljno pištolj, policija me je privela i zadržala u pritvoru čak 48 sati

Policija te držala 24 sata, a ostalo te držalo DO. Mogli su i duže.

Što se tiče pištolja, to je tvoja greška. Obavezan si uvijek pustiti policiju u kontrolu oružja, a normalno je da se privremeno oduzima u slučaju ovakvih događaja te se po okončanju postupka uredno vraća (ako nije bilo osuđujuće presude koja je zapreka za držanje oružja).

Policija je za isti događaj podnijela i prekršajnu i kaznenu prijavu što očito predstavlja kršenje načela "ne bis in idem" zabrane dvostrukog suđenja za istu inkriminaciju.

Za što su te točno prekršajno tužili? Pitam, jer sigurno biće djela nije bilo isto. I jesi li prekršajno osuđen? Pitam jer, ako je biće djela isto, nema šanse da budeš kazneno osuđen za potpuno isto što si ranije osuđen prekršajno. Zato i mislim da su razdvojili događaje koji su se mogli razdvojiti.

Zanima me da li itko zna objasniti što znači pojam "simuliranje fizičkog napada" ? i kako takva tobožnja inkriminirana radnja može biti kvalificirana kao prijetnja ubojstvom? čak i da se dogodila !?

Znači točno ono kako zvuči - napravio si radnju koja se može shvatiti kao prijetnja napadom, što je (po njihovoj procjeni) dovoljno za postojanje kaznenog djela (prijetiti se može i nanošenjem ozljeda i dr., ne samo ubojstvom, siti je čl. i st.).

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija