Jump to content

kad se piše zapisnik o nesreći ?


anonimno

Preporučene objave

Zanima me što se dešava kad nakon nesreće dođe policija ' da li oni na licu mjesta moraju upisati na nekakav papir to što su zatekli, moraju li to što su napisali pokazati sudionicima nezgode i što ako ne žele pokazati zapisano. Pitam zato što se slično desilo a policija nije niti snimila niti pisala, nego su samo došli, vidjeli i otišli. Tražili smo zapisnik ali nitko u policiji nije bio voljan pokazati ga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, a zapisnik se mora procitati ucesnicima, a mora im se i omoguciti da iznesu svoje primjedbe.

u praksi se ne radi nista od ovoga sto mozes zakljuciti i iz vlastitog primjera. ako ti bas ne zele pokazati napisano mozes se pisanom predstavkom obratiti nacelniku nadlezne pu. inace za kopiju zapisnika je potrebno predati pismenu zamolbu sa biljegom od 20kn. (kao razlog najbolje navedi da ti je potreban zbog reguliranja odstete)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve ovisi o "težini" prometne nesreće..

Ako je nastala samo manja materijalna šteta, ne moraju ni izaći, niti će raditi očevid pa time niti sačinjavati zapisnik o očevidu.

Vozači su dužni međusobno razmijeniti podatke i popuniti Europsko izvješće, temeljem kojega ostvaruju naknadu štete kod osiguravatelja.

Ako je nastupila ozljeda neke od osoba sudionika prometne nesreće, ako ima poginulih i ako je nastala veća materijalna šteta, tada su dužni izaći na mjesto nesreće, obavlja se očevid, obavljaju razgovori, alkotestiraju se vozači itd.itd. i tada postoji zapisnik kojega možete dobiti u pol.postaji, jer Vam on treba recimo za osiguranje..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema internim pravilima, a i pravilniku ili kako s već zove koji je objavljen, policija je ubvijek dužna izaći na mjesto prometne nesreće za koju je doznala, a u kojoj: Ima povrijeđeni; netko od sudionika ukazuje da je pod utjecajem alkohola; ako je vozilo oštećeno tako da više ne može sudjelovati u prometu; u nesrećama u kojoj je sudjelovalo vozilo stranih reg. pločica, policije, HV-a ; kao i onda ako to netko od sudionika izričito traži. Bez obzira na to dužni ste popuniti i spomenuti Europsi izvještaj o prometnoj nesreći. A kako se piše zapisnik ? Skica i osnovni podaci se uzimaju, eventualno se i fotografira mjesto,no da li će to biti i upisano u zapisniku ???? Svi znamo da se ne dopušta? strankama da u zapisnik unose svoje komentare, prijedloge, dokaze i slično. No ako imate bilo kakvih primjedbi na sadržaj zapisnika, možete na sudu dokazivati da sadržaj nije istinit. Uz to se možete obratiti i unutarnjoj kontroli MUP-a odnosno Ravnateljstvu policje ili nadležnoj PU kako bi se ispiotalo da li sadržaj zapisnika odgovara koliko toliko stvarnom stanju (no tada to manje više ovisi o nekolicini službenika, koji će najvjerojatnije anstojati zaštititi ono što su već ranije opisali, osim ako su nenamjerno pogriješili...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija