Jump to content

Nostrifikacija njemačke diplome - regulirana profesija

LegalSoc

Preporučene objave

Pozdrav, 
ima li netko iskustva s nostrifikacijom diplome kod regulirane profesije u zagrebu? 
Dala sam nostrificirati diplomu za socijalnoga radnika, koju sam stekla u Njemackoj i dobila odbijenicu. Preporuka pravnoga fakulteta i komore je studirati ispocetka u zagrebu preddiplomski. Razlog je naveden u takoreci jednoj recenici, da je prevelika razlika u programu, bez dodatnog obrazloženja.
imam rok zalbe, no nisam sigurna na sta se sve mogu pozvati. Niti komora niti pravni fakultet mi osim "zao nam je" i "mozete upisati preddiplomski" nista dodatno nisu mogli obrazloziti niti ponuditi. 
vidjela sam da postoji razlika socijalnk rad zagreb 4+1 i Osijek 3+2 god, ja imam 7 semestara i 210ectsa (pravni u Zagrebu kaze da je nedovoljno ectsa uopce da nadoknadujem). s time da imam i radno iskustvo kao socijalna radnica skoro 4 godine nakon studija. Ali kazu da se to ne priznaje. 

Bila bih zahvalna za bilo kakav savjet! 

Hvala unaprijed Svima!

Dijeli na drugim stranicama

https://europa.eu/youreurope/citizens/education/university/recognition/index_hr.htm - općenito

https://europa.eu/youreurope/citizens/work/professional-qualifications/regulated-professions/index_hr.htm#permanent-1 - regulirana profesija u EU

''Pojedinačne vlade država članica EU-a i dalje su nadležne za vlastite obrazovne sustave i mogu slobodno primjenjivati svoja pravila, uključujući hoće li priznati inozemne visokoškolske kvalifikacije ili ne.''

Jedna od osnovnih stvari koje bi svaki građanin RH koji planira studirati u inozemstvu prvo trebao napraviti je - provjeriti je li ta inozemna visokoškolska ustanova ''priznata'' u RH i je li taj studij ''priznat'' u RH pogotovo kada se radi o reguliranim profesijama.

Vaša očito nije. Možda je nedavno osnovana, možda taj studij u toj ustanovi jednostavno nije na razini, tko to zna. 

S obzirom da ste predali zahtjev za nostrifikaciju diplome regulirane profesije i dobili ste odbijenicu, teško da Vam dalje itko može pomoći.

Možda da probate upisati preddiplomski pa da vam priznaju što više predmeta. Drugog savjeta nemam, žalba Vam ne može proći jer nema osnove.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija