Jump to content

GDPR i nadimci foruma ili komentatora na portalima

Insight Into Law

Preporučene objave

Primjer:
Osoba A (na nekom javnom forumu koji nema veze s Legalisom) ima nadimak Snjeguljica: Ta Snjeguljica glumi finoću, a na drugoj strani radi neke jako bezobrazne i ružne stvari prema osobi B. Te stvari su podla izokretanja istine, ali nisu pravno utužive. Povrijeđena osoba B negdje objavi istinit podatak da je Snjeguljica koja svoje golišave fotografije objavljuje javno na dijelu foruma 18+ pravim imenom Ana Anić.

Ne zanima me forumsko pravilo, objava nije na tom mediju. Zanima me da li osoba B objavom takvog podatka krši zakon? Radi se o javno izgovorenim riječima i javno objavljenim fotografijama. Da li je protuzakonito objaviti tko stoji iza nadimka?

Pitala sam svojeg odvjetnika i on mi je rekao da to nije zaštićeno GDPR-om jer se radi o javnim objavama no ogradio se riječima da nije specijalist za to područje pa me zanima drugo mišljenje. Stručno mišljenje, a ne laičko nagađanje, ako ovdje postoji neki pravnik koji zna konkretno odgovoriti.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija