AlphaGe3k objavljeno: 7. rujna Dijeli objavljeno: 7. rujna Pozdrav svima! Imam sljedeću situaciju. Nasljedio sam 1/4 nasljedstva, od kojih je i jedna nekretnina u kojoj nitko ne živi i cca 13ha zemlje, što šuma što oranica sto pašnjaka. U podstanarstvu sam te mi se ukazala prilika da kupim dobru nekretninu, ali mi treba učešće pri podizanju kredita koje nemam. Izračunao sam u grubo na trk da bih mogao dobiti 20 000, samo što me ostali ne žele isplatiti nakon što sam molio doslovno godinama i pokušavao na sve ljudske načine doći do dogovora. Predpostavljam da četvrtinu nemogu prodati odnosno malo tko bi je i kupio. (Ako koga zanima dam sve ispod cijene ). Također sam tražio isplatu svoje četvrtine kuće koju bih danas sutra trebao nasljediti, na koju su mi se ovi doslovno narugali. Pročitao sam da je moguće kada dođe do ostavinske rasprave ne prihvatiti se 1/4 kao što sam se zeznuo prvi put nego tražiti novce te bi tim načinom kuća morala na prodaju/dražbu. Ako je itko bio u ovakvoj situaciji molim da pomogne jer nemam pojma što napraviti. Hvala Ivan Orgulje 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 8. rujna Dijeli odgovoreno: 8. rujna Krivo ste pročitali. Morate prvo provesti ostavinsku raspravu i prihvatiti se nasljedstva. Isplatu možete dobiti ako vas već u tom trenutku netko od drugih nasljednika pristane isplatiti i onda se radi sporazum o tome. U ostavinskom postupku ne možete nikoga natjerati da vas isplati. Tek nakon ostavinskog postupka, kad se upišete kao suvlasnik nekretnine, možete pokrenuti sudski postupak radi razvrgnuća suvlasničke zajednice i onda će (ako ne postoji druga mogućnost podjele) cijela nekretnina ići na dražbu i, nakon prodaje nekretnine, novac biti podijeljen svim suvlasnicima razmjerno njihovim suvlasničkim udjelima. nikadnisisam i Van Gogh 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sparmajerica odgovoreno: petak u 16:56 Dijeli odgovoreno: petak u 16:56 Živim u kući pokojnih roditelja više od 30 godina i plaćam režije i ostalo. Pokojni otac nije napravio oporuku tako da je nakon njegove smrti sve podijeljeno na nas četvero djece i majku. Majka je preminula prije 17 godina također bez oporuke. Do dan danas nije riješena ostavinska rasprava. Nitko od ostalih ne brine za kuću osim mene, odnosno oni i misle da ja moram brinuti. Kako je kuća velika površine cca 120 km, ima i prizemlje. Ja živim na katu. bolesna sam imam 73 godine, osoba sam sa invaliditetom. Kuća nije legalizirana. Zatražila sam od elektroprivrede da otvorim aplikaciju za praćenje plaćanja struje, dobila sam odgovor da mjerilo mora biti samo na jednog suvlasnika te da ostali moraju potpisati i ovjeriti izjavu da su suglasni da budem vlasnik mjerila, no to nije moguće budući još nema rješenja ostavinske u kojem je i moja pokojna majka, znači ne mogu otvoriti aplikaciju. Struju redovito plaćam glasi na pokojnog oca i u zagradama je moje ime i prezime. Mislila sam da će se to davno riješiti, godine su brzo prošle i nema dokumenta o suvlasnicima. Zanima mene da li se ova kuća mora održavati od strane ostalih suvlasnika. Ima tu puno problema a ja primam zajamčenu minimalnu naknadu i inkluzivni dodatak. Htjela sam otići negdje ali nemam sredstava. Molim Vas ako imate neka slična saznanja da me savjetujete. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: petak u 19:55 Dijeli odgovoreno: petak u 19:55 Jel ostavinska otišla na sud? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sparmajerica odgovoreno: petak u 20:03 Dijeli odgovoreno: petak u 20:03 Otišla je na sud, i to je provjeravala moja socijalna radnica, budući je tražila od mene rješenje a ja sam kazala da ja nisam sposobna ići na sud vaditi potvrdu da predmet nije riješen, njima je to potrebno zbog zajamčene minimalne naknade koju primam. Pa prošlo je toliko godina, nevjerojatno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.