Jump to content

Razvrgnuće


anonimno

Preporučene objave

Razvrgnuće

 

Na zemljištu koje je otac darovao sinovima nalaze se upisane tri čestice. Na svakoj od tih čestica svaki sin je imao suvlasnički dio od 1/3. Kako su na temelju dogovora (koji nije ugovorm verificiran) na dvije čestice izgrađeni stambeni objekti nije došlo do razvrgnuća suvlasništva. Od trećeg sina kupio bih suvlasništvo njegovog dijela. Po tome bi na trećoj čestici bilo dogovorno pravo građenja za mene. Kako je jedan od braće poginuo za vrijeme Domovinskog rata (i prije toga se rastao od supruge) a djeca su nasljedila po 1/6 njegovog dijela, nikako se ne može usuglasiti dozvola za gradnju.

Zanima me kakav je postupak za sudsko razvrgnuće suvlasništva (kako se dogovorno ne može postići) i koje bi bile eventualne zapreke ili posljedice istog?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate pokrenuti postupak za razvrgnućem suvlasničke zajednice, ako vi tu živite, imate kuću - to su vam dovoljno opravdani razlozi, pa probajte tražiti razvrgnuće isplatom, tj. prema procjeni nekretnine u skladu s suvlasničkim omjerima isplatit ćete ostale.

 

Ako ne ide isplatom, onda ide sudska prodaja na javnoj dražbi, ali prije toga se obično ljudi dogovore, pa opet završi na ispalti.

 

bitno je da sud odredi da se razvrgava suvlasnička zajednica nekretnina!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija