Jump to content

Puknula vodovodne cijevi u stanu.

Tig@r

Preporučene objave

Molio bih pomoć.

Situacija je ovakva; stara zgrada, koja je podijeljena na 4 stana. U mojem stanu je pukla vodovodna cijev u kupaonici, ali je voda probila u stan ispod mojega i napravila štetu susjedi više nego meni. S obzirom da sam preko neta naletio na majstora koji se oglašava kao majstor za brze intervencije a nije ni "M" od majstora, ne samo da nema pojma, nego je još i uporan u svojim uvjerenjima da je u pravu, a kad mu je moja supruga nakon drugog dolaska rekla da je sigurno negdje pukla cijev u zidu jer kod susjede i dalje moći zid, rekao je da je on zasilikonirao oko tuš kabine, i da je on majstor i da valjda on zna. Kad je kod susjede voda počela curkom curit, nije mu bilo druge nego razbijati zid. Kvar je pronašao, mjesto gdje je cijev pukla, ali tek tada je bio u problemu jer ga nije znao otkloniti. Još je problem i u tome što je jedan ventil za sva 4 stana. Kvar je otklonjen i popravljen tak kad je došao drugi majstor koji zna spojiti novi dio bakrene cijevi sa postojećom starom olovnom. S obzirom da je kod susjede znatna šteta, tko snosi troškove štete nastale kod nje: ja zato što je u mojem stanu pukla, svi suvlasnici zgrade jer je jedan cjevovod za sve stanove na jednom vodomjeru ili ovaj samozvani majstor koji naravno nije dao nikakav račun. Doduše nisam ga niti izričito tražio u toj cijeloj zbrci, pa bih ga vjerojatno morao i tužiti zbog nastale štete kod susjede, jer ona tereti mene gdje je i pukla cijev.

Dijeli na drugim stranicama

Štetni događaj nastao je kod vas u vašem stanu u vašem vlasništvu.
Slijedom toga došlo je do štete kod susjede i vi ste joj dužni sanirati štetu / obeštetiti je.

Da je došlo do puknuća cijevi "vertikale" koja je u zajedničkom vlasništvu svih stanara tada bi se šteta susjedi i vama pokrila iz pričuve.

Susjedu ne zanima kakve majstore ste imali, koliko njih i koliko ste ih platili sa ili bez računa, ona naknadu potražuje od vas a vi se

razračunajte sa majstorima kako već želite, dogovorom, tužbom ili kako god.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija