Zir objavljeno: 11. rujna Dijeli objavljeno: 11. rujna Molio bih ako mi netko može dati savijet. Radi se o kući u Zagrebu u kojoj sam vlasnik polovine kuće sa tri stana ,garaže i parkirnog mijesta koji su etažirani i kuća je legalizirana . Svaki stan ima posebni ulaz , prizemlje ,kat i potkrovlje . Znači ne smetam drugom vlasniku dijela kuće za ulazak u stanove. Vlasnik sam 1/1 nekretnine . Odlučio sam prodati svoju polovinu . Dali to mogu učiniti bez da ponudim prodaju vlasnicima drugog dijela kuće i da prodam sasvim nekom drugom potencijalnom kupcu. ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 11. rujna Dijeli odgovoreno: 11. rujna Ako su stanovi etažirani, odnosno ako ste, kao što ste napisali, vlasnik pojedinih etaža 1/1, onda te etaže možete prodati kome god hoćete, bez da to prethodno ponudite vlasnicima drugih etaža u kući (naravno, osim ako nekim zasebnim ugovorom nije ugovoreno njihovo pravo prvokupa). Ivan Orgulje 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Zir odgovoreno: 11. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 11. rujna Hvala na odgovoru. Nije napravljen nikakav zasebni ugovor o pravu otkupa ,u elaboratu od etažiranja sam u svim stanovima dijelu tavana ,garaži ,i parkirnom mjestu vlasnik 1/1 .Lp. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.