Jump to content

stari godisnji kojeg nisam imao pravo koristiti

anonimno

Preporučene objave

Ovako;

zaposlio sam se (1.put) prošle godine u 9. mjesecu 2006. godine. Sada kada je prošlo 6 mjeseci od početka moga rada, rekli su mi da mogu koristiti godišnji za 2007. godinu. Mene zanima da li ja imam pravo na nekoliko (i koliko) dana godišnjeg odmora stečenog od rada u prošloj godini? Jasno mi je da 2006. nisam mogao koristiti godišnji, jer nije prošlo 6 mjeseci rada, ali me zanima da li sam te dane godišnjeg u 2006. ipak "zaradio" i da li ih sada mogu koristiti? Ili ipak ne?

Molim da mi odgovori netko tko zna...

Hvala

Dijeli na drugim stranicama

imate pravo na razmjerni dio godišnjeg za 2006. godinu i to 1/12 za svakih navršenih mjesec dana rada.

Kako bi se izračunao broj dana koji Vam pripada potrebno je znati koliki vam broj dana godišnjeg odmora pripada bilo prema Vašem ugovoru o radu, bilo prema kolektivnom ugovoru ili pravilniku o radu. Ako imate pravo na samo 18 dana, sukladno Zakonu o radu to bi bilo 18 dana.

Ako ste počeli raditi 1.9. tada imate navršenih 4 mjeseca rada, a ako ste počeli kasnije tada samo 3 mjeseca.

Dakle, izračun je sljedeći :

Ako imate 4 navršenih 4 mjeseca rada tada 4/12 x 18= 6 dana

Ako imate navršena 3 mjeseca rada 3/12 x 18 = 4,5 = 5 dana.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija