anonimno objavljeno: 27. travanj 2007. Dijeli objavljeno: 27. travanj 2007. Ovako; zaposlio sam se (1.put) prošle godine u 9. mjesecu 2006. godine. Sada kada je prošlo 6 mjeseci od početka moga rada, rekli su mi da mogu koristiti godišnji za 2007. godinu. Mene zanima da li ja imam pravo na nekoliko (i koliko) dana godišnjeg odmora stečenog od rada u prošloj godini? Jasno mi je da 2006. nisam mogao koristiti godišnji, jer nije prošlo 6 mjeseci rada, ali me zanima da li sam te dane godišnjeg u 2006. ipak "zaradio" i da li ih sada mogu koristiti? Ili ipak ne? Molim da mi odgovori netko tko zna... Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 30. travanj 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 30. travanj 2007. imate pravo na razmjerni dio godišnjeg za 2006. godinu i to 1/12 za svakih navršenih mjesec dana rada. Kako bi se izračunao broj dana koji Vam pripada potrebno je znati koliki vam broj dana godišnjeg odmora pripada bilo prema Vašem ugovoru o radu, bilo prema kolektivnom ugovoru ili pravilniku o radu. Ako imate pravo na samo 18 dana, sukladno Zakonu o radu to bi bilo 18 dana. Ako ste počeli raditi 1.9. tada imate navršenih 4 mjeseca rada, a ako ste počeli kasnije tada samo 3 mjeseca. Dakle, izračun je sljedeći : Ako imate 4 navršenih 4 mjeseca rada tada 4/12 x 18= 6 dana Ako imate navršena 3 mjeseca rada 3/12 x 18 = 4,5 = 5 dana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anonimno odgovoreno: 1. svibanj 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 1. svibanj 2007. Puno hvala; odgovor je bio detaljan i jasan. I mislio sam da je tako nekako, ali u mom poduzeću nisu. Pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.