Rubikon13 objavljeno: 12. rujna Dijeli objavljeno: 12. rujna Pozdrav, dali mi moze netko upucen savjet dati: Od nedavno sam u invalidskoj mirovini. Bila sam dugogodisnje zaposljena u velikoj d.d. firmi, - zadnju 1/2 godinu prije umirovljenja sam bila na bolovanju, zbog zdravstvenog stanja. Na moj tel. upit u kadrovskoj, dali imam pravo na neku opremninu, su mi rekli da napisem na mail upit, pa ce viditi. ( Bivse Kolegice koje su isli u starosnu mirovinu su dobili opremninu). Medutim, meni nista. Najprije sam dobila neku potvrdu o prestanku rada, a jucer jos jednu - ovaj put odluka o prestanku radnog odnosa, preporuceno s povratnicom, i 3 potpisa odvjetnika?!? Wth?!? U tim navodima, su mi povrh toga jos 2 1/2 godine manje na neodredeno napisali! Mislim da tu moram reagirati. Zasto to rade, osim da se zele zbog necega zastiti? Mene zanima imam li pravo ipak kakvu otpremninu dobiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Van Gogh odgovoreno: 12. rujna Dijeli odgovoreno: 12. rujna prije 7 sati , Rubikon13 je napisao: Mene zanima imam li pravo ipak kakvu otpremninu dobiti? Pitanje otpremnine - njen iznos, kao i uvjeti njenog dobivanja - svi ti podaci su navedeni u vašem granskom kolektivnom ugovoru, koji treba imati sindikalni povjerenik u vašoj bivšoj firmi. Rubikon13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Rubikon13 odgovoreno: 13. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 13. rujna A kako dodi do tog sindikalnog povjerenika?? Na internetu nisam nista nasla. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 13. rujna Dijeli odgovoreno: 13. rujna Trebala bi znati je li u firmi djelovao kakav sindikat i tko je povjerenik, ne može ti to nitko od nas tu reći. Rubikon13 i prof 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Rubikon13 odgovoreno: 13. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 13. rujna Da, znam , Drot13, neki bivsi kolege su bili u sindikatu, ja nisam. Sad sam potrazila od Nezavisnom sindikatu Hrvatska odgovor. A to tko je povjerenik, to se u poslovnici firme krilo, kao zmija noge.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drot13 odgovoreno: 13. rujna Dijeli odgovoreno: 13. rujna Nije mi baš jasno kako i zašto, ali ok. Možeš provjeriti u sindikatu. Rubikon13 i Van Gogh 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.