Jump to content

Uslužni put za nekretninu

Sosten

Preporučene objave

Da bi došao na svoj posjed moram proći susjedovu parcelu .I godinama to radim bez problema.Sad je susjed prodao parcelu.Novi vlasnik mi osporava prolaz.Inače imamo i jedan zajednički posjed na koji  smodolazili istim putem.

Put je na geografskim snimkama .Posjedi su omeđeni ali nisu parcelirani.

Molim Vas za pomoć.Kako se taj put može ozakoniti.

Hvala!

Dijeli na drugim stranicama

Nije dovoljno imati neki usmeni sporazum i dozvolu susjeda da prelazite preko njegovog posjeda. To je do sada bilo tako, ali svaka promjena vlasništva  postaje problem.

Neophodno je imati služnost puta koja se upisuje na posjed preko kojeg prelazite inače ništa od vašeg slobodnog prolaza. To što je put na geografskim snimkama nije dokaz slobodnog prelaženja.

Ako je to jedini mogući prelaz, a vlasnik ne dozvoljava korištenje istog obratite se stručnoj osobi, dakle odvjetniku da on pronađe način na koji vam je moguće osigurati korištenje svoje parcele.

Taj put je inače služio godinama svim seljanima koji su imali posjed u tom dijelu.Put se redovno održavao.Tu subili vinogradi,šuma...Traktori su mogli prolaziti.Ali sad je zanimljiva situacija da susjed može doći na našu zajedničku parcelu .Zatu jer je prvi do glavnog puta državnog.A ja bi trebao proći kraj njekove kuće .I sad je on tu postavio rampu privatni posjed.Znači tim putem na zajedničku parcelu on dolazi a moj prolaz je sporan.Pitam ga kako ću ja doći.Odgovara helikopterom.Nažalost toga jošima puno.

• 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija