Sosten objavljeno: 12. rujna Dijeli objavljeno: 12. rujna Da bi došao na svoj posjed moram proći susjedovu parcelu .I godinama to radim bez problema.Sad je susjed prodao parcelu.Novi vlasnik mi osporava prolaz.Inače imamo i jedan zajednički posjed na koji smodolazili istim putem. Put je na geografskim snimkama .Posjedi su omeđeni ali nisu parcelirani. Molim Vas za pomoć.Kako se taj put može ozakoniti. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
slavko1941 odgovoreno: 12. rujna Dijeli odgovoreno: 12. rujna Nije dovoljno imati neki usmeni sporazum i dozvolu susjeda da prelazite preko njegovog posjeda. To je do sada bilo tako, ali svaka promjena vlasništva postaje problem. Neophodno je imati služnost puta koja se upisuje na posjed preko kojeg prelazite inače ništa od vašeg slobodnog prolaza. To što je put na geografskim snimkama nije dokaz slobodnog prelaženja. Ako je to jedini mogući prelaz, a vlasnik ne dozvoljava korištenje istog obratite se stručnoj osobi, dakle odvjetniku da on pronađe način na koji vam je moguće osigurati korištenje svoje parcele. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sosten odgovoreno: 12. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 12. rujna Taj put je inače služio godinama svim seljanima koji su imali posjed u tom dijelu.Put se redovno održavao.Tu subili vinogradi,šuma...Traktori su mogli prolaziti.Ali sad je zanimljiva situacija da susjed može doći na našu zajedničku parcelu .Zatu jer je prvi do glavnog puta državnog.A ja bi trebao proći kraj njekove kuće .I sad je on tu postavio rampu privatni posjed.Znači tim putem na zajedničku parcelu on dolazi a moj prolaz je sporan.Pitam ga kako ću ja doći.Odgovara helikopterom.Nažalost toga jošima puno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivan Orgulje odgovoreno: 28. rujna Dijeli odgovoreno: 28. rujna Ako nećete moći sporazumno, trebat ćete tužiti za uspostavu prava služnosti. Ali ako imate neku drugu (vašu) parcelu preko koje možete dolaziti onda morate koristiti nju, ne možete preko tuđe dolaziti ako ima drugih opcija. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.