Jump to content

Zakon o parničnom postupku


LILI50

Preporučene objave

Zakon o parničnom postupku

Poštovani članovi

Točka 331.b Zakona o parničnom postupku točka 1)ako su tuženiku tužba za davanje odgovora na tužbu uredno dostavljeni

E sad smatra li se pod tim da tužbu trebam dobiti u pisanom obliku(koverti) koju primam preporučeno ili se smatra zaprimljenom onog datuma kad mi je poslana na odjeljak aplikacije E-građanin.

I čisto uz put jeli česta sudska praksa da tužitelj podnese tužbu danas a već sutra sudac donosi Rješenje o pozivu.Nešta mi tu sumnjivo.Molim vas brz odgovor jer bi zbog prikupljanja dokaza za pobijanje tužbe mogla izgubiti puno zbog proceduralne pogreške(rok je 45 dana)i normalno kasniji podneseni dokazi se ne priznaju.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Morate potvrditi primitak tužbe i od tada vam teče rok od 45 dana za podnošenje odgovora na tužbu. Dakle, tužba će vam biti dostavljena poštom i potpisat ćete povratnicu, a u sustavu eGrađani je vidljiva odmah kad se podnese. Normalno je da sud odmah proslijedi tužbu na odgovor (nekim sudovima treba duže, ali bi trebalo i moralo funkcionirati tako da se tužba odmah prosljeđuje), a rok od 45 dana je također točno određen (rok za odgovor na tužbu može biti 30 ili 45 dana i ovisi o odluci suda, osim u nekim predmetima kad je kraći). 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija