White Walter objavljeno: 20. rujna Dijeli objavljeno: 20. rujna Pozdrav svima, molio bih znalce da mi odgovore, kolega bi predao zahtjev za invalidsku mirovinu. HRVI je 20% trajno, maloljetni je dragovoljac trenutno radi u privatnom sektoru i ima sveukupno oko 30 godina staža uz duplo računanje ratnog staža 35. Godina starosti 50 borbenog sektora 1450. Znam da je točan iznos nemoguće izračunati i ima tu puno čimbenika koji se izračunavaju ali ako bi netko znao cca otprilike isplati li se pokretati postupak ili ne? Plaća mu je ovisno o mjesecu 1100 do 1300 € i dosta fizički naporan posao a on nije više u dvadesetima. Hvala. prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 20. rujna Dijeli odgovoreno: 20. rujna (uređeno) Poštovani Walter, bez tih čimbenika nema ni približnog izračuna iznosa potencijalnih mirovina. Morate doznati podatke za ispuniti bijela polja na priloženoj slici, onda je sve lako. Puno zainteresiranih za okvirni izračun mirovina nije upoznato s iznosom prosječnog vrijednosnog boda (pvb) za svoj ukupni radni staž. Put do njega je jednostavan za one zainteresirane koji mogu pristupiti sustavu e-Građani. To izgleda ovako: Ulazite na internetsku stranicu HZMO – naslovnica, zatim kliknite na e usluge (gore desno), pa fizičke osobe, onda upiti na evidencije pa prijava u sustav e-Građani uz neku od ponuđenih vjerodajnica. Logiranjem ste ušli u sustav e-Građani (stranica HZMO). Možda im treba 1 do 2 radna dana da podignu sve Vaše podatke. Nakon toga Vam se pokazuje glavni meni stranice HZMO gdje je pretkompletiranje i informativni izračun mirovine. 1. Zatražiti informativni izračun mirovine bez uvjeta uz Vaš ukupni mirovinski staž. 2. Možete zatražiti pretkompletiranje dokumentacije za prijevremenu starosnu mirovinu ako imate najmanje 59 godina života. Nakon toga imate Vaš prosječni vrijednosni bod (pvb) za ukupni radni staž, a uz poznavanje trenutnog ukupnog radnog staža, za nas počinje igra bez granice. uređeno: 20. rujna od prof White Walter 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
White Walter odgovoreno: 20. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 20. rujna prije 57 minuta, prof je napisao: Poštovani Walter, bez tih čimbenika nema ni približnog izračuna iznosa potencijalnih mirovina. Morate doznati podatke za ispuniti bijela polja na priloženoj slici, onda je sve lako. Puno zainteresiranih za okvirni izračun mirovina nije upoznato s iznosom prosječnog vrijednosnog boda (pvb) za svoj ukupni radni staž. Put do njega je jednostavan za one zainteresirane koji mogu pristupiti sustavu e-Građani. To izgleda ovako: Ulazite na internetsku stranicu HZMO – naslovnica, zatim kliknite na e usluge (gore desno), pa fizičke osobe, onda upiti na evidencije pa prijava u sustav e-Građani uz neku od ponuđenih vjerodajnica. Logiranjem ste ušli u sustav e-Građani (stranica HZMO). Možda im treba 1 do 2 radna dana da podignu sve Vaše podatke. Nakon toga Vam se pokazuje glavni meni stranice HZMO gdje je pretkompletiranje i informativni izračun mirovine. 1. Zatražiti informativni izračun mirovine bez uvjeta uz Vaš ukupni mirovinski staž. 2. Možete zatražiti pretkompletiranje dokumentacije za prijevremenu starosnu mirovinu ako imate najmanje 59 godina života. Nakon toga imate Vaš prosječni vrijednosni bod (pvb) za ukupni radni staž, a uz poznavanje trenutnog ukupnog radnog staža, za nas počinje igra bez granice. Hvala prof , zatražili smo informativni izračun mirovine bez uvjeta uz njegov ukupni mirovinski staž.opcije za izračun kada možemo očekivati odgovor? Nema opcije za izračun invalidska mirovine, nema čovjek niti staža niti godina nažalost i bit će teško skoro nemoguće izganjati mirovinu ali bitno da čovjek ima prava na papiru a kad ih treba ostvariti onda je to Sizifov posao, vladajućima su puna usta brige i skrbi o Hrvatskim braniteljima... prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 20. rujna Dijeli odgovoreno: 20. rujna (uređeno) Poštovani Walter, kako je petak mislim da je izračun gotov do 15:00 sati 23.09.2024.g. Odgovor potražite na istom mjestu gdje ste zatražili informativni izračun mirovine na Vašoj internetskoj stranici u HZMO. Lp. uređeno: 20. rujna od prof White Walter 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
White Walter odgovoreno: 23. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 23. rujna Dana 20. 09. 2024. u 14:02, prof je napisao: Poštovani Walter, kako je petak mislim da je izračun gotov do 15:00 sati 23.09.2024.g. Odgovor potražite na istom mjestu gdje ste zatražili informativni izračun mirovine na Vašoj internetskoj stranici u HZMO. Lp. Poštovani prof pvb je 0,7679 kolega je bio u specijalnoj policiji pričuvni sastav prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 23. rujna Dijeli odgovoreno: 23. rujna (uređeno) Poštovani Walter, i dalje trebate doznati podatke za točno ispuniti ostala bijela polja na priloženoj slici, tek onda je sve lako. Kad je rođen, koji osobni ili ustrojbeni čin ima, jeli je dragovoljac ? uređeno: 23. rujna od prof White Walter 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
White Walter odgovoreno: 23. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 23. rujna prije 1 sat, prof je napisao: Poštovani Walter, i dalje trebate doznati podatke za točno ispuniti ostala bijela polja na priloženoj slici, tek onda je sve lako. Kad je rođen, koji osobni ili ustrojbeni čin ima, jeli je dragovoljac ? Poštovani prof. Datum rođenja je 22.10.1974. dragovoljac je a čin nam je nepoznanica. prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 23. rujna Dijeli odgovoreno: 23. rujna Poštovani Waltere, na nadnevak 1.1.2025.g. potencijalni iznosi braniteljskih invalidskih mirovina izgledaju kao na slici, nema pravo na starosnu mirovinu. Pravo na starosnu braniteljsku mirovinu ostvaruje 39 mjeseci prije 65-tog rođendana, to jest 1.12.2035.g. White Walter 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
White Walter odgovoreno: 23. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 23. rujna prije 21 minuta, prof je napisao: Poštovani Waltere, na nadnevak 1.1.2025.g. potencijalni iznosi braniteljskih invalidskih mirovina izgledaju kao na slici, nema pravo na starosnu mirovinu. Pravo na starosnu braniteljsku mirovinu ostvaruje 39 mjeseci prije 65-tog rođendana, to jest 1.12.2035.g. Poštovani postoji li odvjetnik koji bi htio,mogao uz cjenik odvjetničkih usluga pokrenuti stjecanje prava na invalidsku mirovinu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Dinko73 odgovoreno: 23. rujna Dijeli odgovoreno: 23. rujna prije 4 sati , White Walter je napisao: Poštovani prof. Datum rođenja je 22.10.1974. dragovoljac je a čin nam je nepoznanica. Ako je bio u sjp dobit će čin desetnika i osnovicu 21638 White Walter 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
White Walter odgovoreno: 24. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 24. rujna prije 8 sati , White Walter je napisao: Poštovani postoji li odvjetnik koji bi htio,mogao uz cjenik odvjetničkih usluga pokrenuti stjecanje prava na invalidsku mirovinu? Znači li išta još i 18.500 eura uplaćenih u II stup kroz radni vijek? prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 24. rujna Dijeli odgovoreno: 24. rujna Poštovani Walter, prilikom izračuna prosječnog vrijednosnog boda (pvb) za ukupni radni staž HZMO Vam je zbrojio sve uplate iz I i II mirovinskog stupa. White Walter i Skywalker007 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Toni B odgovoreno: 28. rujna Dijeli odgovoreno: 28. rujna (uređeno) Molio bih vas odgovor da li ustrojbeno mjesto utjeće na izračun mirovine. Naime sa činom narednika bio sam referent prometne struke u bataljonu te kasnijim stvaranjem pukovnije postao sam načelnik prometne struke pukovnije. Navodno za to mjesto je trebalo imati viši čin. Satnik ili bojnik. Meni je od strane HZMO a rečeno da ustrojbeno mjesto ne uzimaju u obzir već samo moj tadašnji čin narednika. Inače sam 1954. godište i 2010.godine, (sa 30 godina staža) otišao u mirovinu sa profesionalnom nesposobnosti za rad. (operacija vratne kralježnice). Primao zaštićenu braniteljsku mirovinu koju su mi sa navršenih 65 godina prebacili kao starosnu. U 2. mj 2023 mi je priznat status HRVI 20%. U borbenom sektoru 394 dana, dragovoljac. uređeno: 28. rujna od Toni B prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 28. rujna Dijeli odgovoreno: 28. rujna Poštovani Toni, divna je godina u kojoj ste rođeni, po kojem zakonu ste ostvarili pravo na mirovinu 2010.g. ? Kada Vam je 2023.g. priznat status HRVI 20 % što ste s time napravili, koju ste onda mirovinu primali ? Lp Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
drazen_m odgovoreno: 29. rujna Dijeli odgovoreno: 29. rujna Dana 28. 09. 2024. u 10:50, Toni B je napisao: Molio bih vas odgovor da li ustrojbeno mjesto utjeće na izračun mirovine. Naime sa činom narednika bio sam referent prometne struke u bataljonu te kasnijim stvaranjem pukovnije postao sam načelnik prometne struke pukovnije. Navodno za to mjesto je trebalo imati viši čin. Satnik ili bojnik. Meni je od strane HZMO a rečeno da ustrojbeno mjesto ne uzimaju u obzir već samo moj tadašnji čin narednika. Inače sam 1954. godište i 2010.godine, (sa 30 godina staža) otišao u mirovinu sa profesionalnom nesposobnosti za rad. (operacija vratne kralježnice). Primao zaštićenu braniteljsku mirovinu koju su mi sa navršenih 65 godina prebacili kao starosnu. U 2. mj 2023 mi je priznat status HRVI 20%. U borbenom sektoru 394 dana, dragovoljac. Poštovani Toni, Ovo što ste naveli da su vam u HZMO-u rekli da ustrojbeno mjesto ne uzimaju u obzir prilikom izračuna.. jednostavno nije točno. Naime temeljem Zakona o Hrv. Braniteljima, osnovica za određivanje osobnog Vrijednosnog Boda (za Vojni dio mirovine- Hrvi) se određuje na način da se Vaš vriednosni bod određuje prema Činu ili prema Ustrojbenom mjestu koje ste imali tijekom obnašanja dužnosti u Dom.ratu - ovisno što je za vas povoljnije. Naravno da bi vam to priznali u novi izračun morate imati potvrdu od nadležnog vojnog tijela -Ureda za Obranu ili vam to mora biti napisano u Ratnom Putu. Osnovica se određuje tako da se osnovica koja pripada vašem činu ili ustrojbenom mjestu (koju određuje vlada svake godine posebnom odlukom), podijeli sa prosječnim iznosom plaće u RH za prošlu godinu. U konkretnom slučaju to znači za čin Narednika: 23.351,88 Eur/ Prosječna godišnja plaća u RH, a za čin Satnika bi iznosila 28.327,14 EUR/ Prosječna godišnja plaća u RH, Dakle razlika bi bila oko 21,3 posto, što nije malo. Svakako potražite nekog pravnika upućenog u tu tematiku da vam napiše zahtjev prema Hzmo-u za novi izračun i pribavite odgovarajuću potvrdu za dužnost koju ste obnašali od MORH-a. LP, Dražen prof, Skywalker007 i Van Gogh 3 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Toni B odgovoreno: 30. rujna Dijeli odgovoreno: 30. rujna Hvala na odgovoru. Posjedujem potvrdu ureda za obranu gdje jasno piše načelnik pukovnije. Lijep pozdrav Toni prof 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
prof odgovoreno: 30. rujna Dijeli odgovoreno: 30. rujna Poštovani Toni, molim Vas više bez razgovora s djelatnicima HZMO, samo na protokolu ureda HZMO, podnesite (zatražite ovjeru Vašeg primjera zahtjeva) pisani zahtjev za ponovni izračun braniteljske mirovine, zbog posjedovanja potvrde ureda za obranu s definiranim ustrojbenim činom na kojem ste bili postavljeni tijekom Domovinskog rata a smatrate da bi to za Vas bilo povoljnije. Dostavite u privitku kopiju Vašeg dokumenta. Lp. Skywalker007 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.