zabrinuta24 objavljeno: 20. rujna Dijeli objavljeno: 20. rujna (uređeno) Ovako, 90-tih godina susjedi smo ustupili pravo služnosti puta na našoj parceli u zamjenu za 1 m po cijeloj dužini njene parcele uz našu. Ovjereno na običnom papiru uzajamnim potpisima kao dokaz u dobroj namjeri, jer još nisu postojali javni bilježnici. Par godina kasnije ona prodaje svoju parcelu po katastarskim gabaritima očito zatajivši kupcu našu razmjenu. Na žalost mi se nismo pravovremeno knjižili i nitko od nas nije zvao geodeta. Hoće li vrijediti taj potpisani komad papira u današnje vrijeme i odakle krenuti da se taj dio parcele koja je sad na ime novog vlasnika, uknjiži na naše ime? Napominjem da smo mi odmah promijenili među i kupac je samo vizualno vidio što kupuje. Od onda nije bio ni blizu zemljišta te sad i on prodaje česticu. uređeno: 20. rujna od zabrinuta24 Dodan važan podatak Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
LjuboZG odgovoreno: 21. rujna Dijeli odgovoreno: 21. rujna Dajte samo pojasnite što znači ''promijenili među''? Je li Vaša nekretnina ograđena ili se na drugi način vidi točno do kuda ju koristite? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zabrinuta24 odgovoreno: 26. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 26. rujna Posadili smo živicu na novoj međi. Odnosno po granici dodanog dijela. Ali samo na dijelu uz kuću jer za produžetak nije bilo potrebe. Na kraju parcele se vidi gdje završava nova međa, kamenom obilježena. Moj otac je premjestio kamen po dogovoru na spomenutom papiru. S obzirom da smo u krvnom srodstvu s prvom vlasnicom, nismo smatrali za potrebno nešto zidati jer je tu prije bio vinograd. Pa je iz praktičnih razloga, odnosno oranja, ostavljeno slobodno bez neke vidljive granice. Sad vinograda nema, ostao je travnjak bez vidljive međe, osim tog kamena na jednom kraju i visoke živice duž polovice parcele. Novi vlasnik je to mogao uočiti prilikom prvog i jedinog obilaska parcele. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.