Jump to content

Tekuci racun obrtnika u paušalnom oporezivanju

Snokia

Preporučene objave

Postovanje!

Imam pitanje u vezi tekucih racuna obrtnika koji imaju obrt u pausalnom oporezivanju tkz.pausalaca. Citam kako u zadnje vrijeme porezna uprava "češlja" tekuce racune ovih obrtnika bas zbog toga sto se moze poslovati i knjiziti racune preko privatnih tekuceg racuna ali i preko ziro racuna obrta. Za mene je to samo ulaz na mala vrata u sferu financija obrtnika koji su pod konstantnim povecalom. Dakle, moja pitanja su: 

1. Tekuci racun mora glasiti na obrt ili na vlasnika obrta ili je to nebitno da bi bio pod povecalom porezne uprave?

2. Kako se pravdaju te uplate na tekuci racun koje obrtnik moze koristiti u privatne svrhe - tipa ako si uplacuje sam novac za pokrivanje rate kredita, placa racune ili sl. Mislim, po ovom sustavu, obrtnik pausalac ne moze koristiti tekuci racun vec mora na npr Revolut ako pozeli kupiti nesto osobno sto ne zeli da porezna sazna - u redu, shvacam da pu zanimaju samo uplate a ne isplate ali opet?

3. Da li ima netko iskustva sa penalizacijom u slucaju nepravilnosti i koje se nepravilnosti uopce kaznjavaju i kako?

Hvala puno!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija