telesisija objavljeno: 21. rujna Dijeli objavljeno: 21. rujna (uređeno) Mi smo mlada država. Neka područja su pod minama. Ljudi koji posjeduju tu zemlju zapravo imaju nula vrijednost na nju? Ima li država obvezu da razminira svu svoju zemlju, pravno gledano? uređeno: 21. rujna od telesisija Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Van Gogh odgovoreno: 22. rujna Dijeli odgovoreno: 22. rujna Država ima dužnost i obvezu postupiti u skladu s Otawskom konvencijom koju je ratificirala 20. svibnja 1998. godine, a koja obvezuje države potpisnice na razminiranje minskih sumnjivih površina pod njihovom kontrolom, uništenje svih zaliha protupješačkih mina, kontinuiranu edukaciju i informiranje stanovništva o minskoj opasnosti te sustavnu i adekvatnu pomoć osobama stradalima od mina. U Nacionalnom programu protuminskog djelovanja Republike Hrvatske do 2026. godine objavljenom u NN 21/2023, država si je zadala strateški cilj razminiravanja cijelog teritorija države do 1. ožujka 2026. godine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Van Gogh odgovoreno: 23. rujna Dijeli odgovoreno: 23. rujna Dopuna mog odgovora - jučer sam izostavila označiti slijedeće linkove ne kojima sam bazirala svoj odgovor, pa sada nadoknađujem propušteno: sam tekst Ottavske konvencije se nalazi ovdje, te članak iz kojeg sam koristila dio kao citat da ne otkrivam toplu vodu (budući da je bio dobar sažetak sadržaja O.K.) je ovdje. Pretpodstavila sam da ti podaci malokoga zanimaju, ali za svaki slučaj da se nađe netko radoznao (poput mene)... drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.