Jump to content

naknada za uredenje voda i cistoca za nelegalnu kucu

zagorac1

Preporučene objave

Pozdrav, nadam se da ću ovdje pronaći odgovor. sljedeća situacija. U Hrvatsku se doselio prije tri godine i unajmio stan. S podrumom i garažom i terasom itd. stambeni prostor je dat kao 310m². Marljivo sam i uredno plaćao Komunalnu naknadu za čistoću i otpad. Ali sada sam saznao sljedeće: Na imanju se nalaze dvije kuće. Isti vlasnik. Ništa nije isparcelirano. Kuća u kojoj živim ima ukupno 600m² raspoređenih u 5 stanova. Kuća nije legalizirana. Nema upisa u katastar. Nema građevinsku dozvolu. Druga kuća, koja je starija, upisana je u katastar i gruntovnicu. Ovo je ujedno i jedini upis u zemljišne knjige. Ova nekretnina je podijeljena na tri stana i ima površinu od cca 200-300 m² Moje pitanje: Bio sam u holdingu i saznao koliko faktura izlazi na ovu adresu. Samo jedan, naime onaj koji sam platio. I mislim da je ovo bilo za legaliziranu kuću, drugu u kojoj nisam živio. Plaća li se i ova Komunalna naknada za kuću koja nema građevinsku dozvolu, nema upisa u katastar i gruntovnicu? Ja imam u ugovoru o najmu da to moram platiti, ali ako gazda sam ne plati ovu nakanadu, ne moram ni ja njemu.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija