zagorac1 objavljeno: 23. rujna Dijeli objavljeno: 23. rujna Pozdrav, nadam se da ću ovdje pronaći odgovor. sljedeća situacija. U Hrvatsku se doselio prije tri godine i unajmio stan. S podrumom i garažom i terasom itd. stambeni prostor je dat kao 310m². Marljivo sam i uredno plaćao Komunalnu naknadu za čistoću i otpad. Ali sada sam saznao sljedeće: Na imanju se nalaze dvije kuće. Isti vlasnik. Ništa nije isparcelirano. Kuća u kojoj živim ima ukupno 600m² raspoređenih u 5 stanova. Kuća nije legalizirana. Nema upisa u katastar. Nema građevinsku dozvolu. Druga kuća, koja je starija, upisana je u katastar i gruntovnicu. Ovo je ujedno i jedini upis u zemljišne knjige. Ova nekretnina je podijeljena na tri stana i ima površinu od cca 200-300 m² Moje pitanje: Bio sam u holdingu i saznao koliko faktura izlazi na ovu adresu. Samo jedan, naime onaj koji sam platio. I mislim da je ovo bilo za legaliziranu kuću, drugu u kojoj nisam živio. Plaća li se i ova Komunalna naknada za kuću koja nema građevinsku dozvolu, nema upisa u katastar i gruntovnicu? Ja imam u ugovoru o najmu da to moram platiti, ali ako gazda sam ne plati ovu nakanadu, ne moram ni ja njemu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zagorac1 odgovoreno: 28. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 28. rujna Ovaj forum je bas bezveze, prije ce sud nesto odluciti nego da se dobije odgovor na ovim forum. Ivan Orgulje 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.