bboorriiss objavljeno: 24. rujna Dijeli objavljeno: 24. rujna Vlasnik sam nekretnine sa okucnicom od cca300m2koja ima pjesacki prilaz preko druge cestice koje sam ja vlasnik i to je jedini prilaz. Kako se nekretnina nalazi u neposrednoj blizini centra grada Rijeke gdje je veliki problem sa parkingom, zelio bih otvoriti kolni prilaz kako bi na svojoj cestici napravio parkirno mjesto.Moja cestica dodiruje ulicu u sirini od 30ak metara i u istom je nivou kao ulica.Za napraviti prilaz morao bih otvoriti metalni ogradu visine 1m(vlasnistvo grada) .Sirina prolaza bi bila 3m. Zanima me kako to rijesiti na zakonit nacin i kome se obratiti.Isto tako zanima koje su posljedice ako bez suglasnosti grada otvorim ogradu i napravim prilaz. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Van Gogh odgovoreno: 24. rujna Dijeli odgovoreno: 24. rujna (uređeno) prije 9 sati , bboorriiss je napisao: Za napraviti prilaz morao bih otvoriti metalni ogradu visine 1m(vlasnistvo grada) .Sirina prolaza bi bila 3m. Zanima me kako to rijesiti na zakonit nacin i kome se obratiti. Upravnom odjelu grada Rijeke nadležnom za prometna pitanja (vjerojatno UO za komunalni sustav i promet) - oni će vam odrediti u posebnim uvjetima propozicije otvaranja predmetne ograde, odnosno da li je će vam uopće dati suglasnost za otvaranje ograde u svrhu formiranja kolnog prilaza, jer se radi, pretpostavljam, o zaštitnoj ogradi - a s obzirom da je gradsko vlasništvo, ne bih vam iz istog razloga preporučila da pristupite bilo kakvom zahvatu na njenom otvaranju bez suglasnosti Grada. prije 9 sati , bboorriiss je napisao: Isto tako zanima koje su posljedice ako bez suglasnosti grada otvorim ogradu i napravim prilaz. Nemam čarobnu kuglu, pa ne mogu predvidjeti posljedice tog nezakonitog čina - uglavnom, izlažete se riziku postupka komunalne inspekcije i njihovim sankcijama - prvenstveno povrata u prijašnje stanje, a vrlo moguće i financijskoj kazni za protupravno postupanje s gradskom imovinom. uređeno: 24. rujna od Van Gogh korekcija odgovora Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.