Tomica Makar objavljeno: 25. rujna Dijeli objavljeno: 25. rujna ljep pozdrav zanima me kako sluzbeno poslati zahtjev za zastaru duga poreznoj upravi i u kojem ju obliku napisati radi se o mojoj majci...taj dug je nastao još 90 godina....vuce se do sada... pošto nije imala primanja jer su se bavili poljoprivredom porezna se upisala na njezin dio imovine bilo kakav savjet bi dobro došao hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bitanga i princeza odgovoreno: 27. rujna Dijeli odgovoreno: 27. rujna Dana 25. 09. 2024. u 9:02, Tomica Makar je napisao: ljep pozdrav zanima me kako sluzbeno poslati zahtjev za zastaru duga poreznoj upravi i u kojem ju obliku napisati radi se o mojoj majci...taj dug je nastao još 90 godina....vuce se do sada... pošto nije imala primanja jer su se bavili poljoprivredom porezna se upisala na njezin dio imovine bilo kakav savjet bi dobro došao hvala! Pozdrav Ako se porezna upisala na imovinu u vidu založnog prava zastare nema. Brisanje založnog prava jedino je moguće uz otplatu iznosa na koji je založno pravo upisano ali bez kamata Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tomica Makar odgovoreno: 28. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 28. rujna prije 13 sati , Bitanga i princeza je napisao: Pozdrav Ako se porezna upisala na imovinu u vidu založnog prava zastare nema. Brisanje založnog prava jedino je moguće uz otplatu iznosa na koji je založno pravo upisano ali bez kamata hvala na odgovoru sad me zanima u slucaju nasljedstva to zalozno pravo ostaje ili ce pokusati naplatiti iz primanja onoga tko nasljedjuje? vjerovatno ce nakon nasljedjibvanja te polovice koja je pod zaloznim pravom zalozno pravo sjesti na cjelokupnu imovinu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tomica Makar odgovoreno: 28. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 28. rujna prije 13 sati , Bitanga i princeza je napisao: Pozdrav Ako se porezna upisala na imovinu u vidu založnog prava zastare nema. Brisanje založnog prava jedino je moguće uz otplatu iznosa na koji je založno pravo upisano ali bez kamata ako nije problem mozeš li mi pojasniti ovo bez kamata? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bitanga i princeza odgovoreno: 28. rujna Dijeli odgovoreno: 28. rujna prije 11 sati , Tomica Makar je napisao: ako nije problem mozeš li mi pojasniti ovo bez kamata? Založno pravo prate nekretninu a ne vlasnika, znači teret ostaje na nekretnini dok se god ne podmiri.(Iako se naslijedi ili proda) U iznosu založnog prava upisan je dug i kamate, prilikom podmirivanja duga za založno pravo plaća se samo dug ,kamate ne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.