Jump to content

ZASTARA- Prometni prekrsaj za prekoracenu brzinu

kukunama

Preporučene objave

Pozdrav, opet ja sa zastarom i prekrsajem za brzinu.

Prekrsaj napravljen dana 11.10.2021, prekoracena brzina za 33km/h na cesti dozvoljene brzine 70km/h. 

Dosao mi je prvi sudski poziv za dan 10.11.2024.

Dan vise i pune 3 godine od pocinjenog prekrsaja. 

Sad ja ne razumin, da li moj prekrsaj ulazi pod zastaru od 3 ili 4 godine. Jer se ne razumin u te uvjete kako i zasto koja zastara koliko traje. Ako ima neka osoba koja se bolje razumi ili je prosla slicno, molim vas napisite mi da znam da li da se nadam zastari ili cu ipak na neki nacin odgovarati za prekrsaj. 

Hvala puno, pamet u glavu 🫢

Dijeli na drugim stranicama

Prvo sam dobila obavijest o pocinjenom prekrsaju, poslala svoje podatke, nakon 2 godine mi je stigao prekrsajni nalog na moje ime, poslana je zalba na njega, prihvacena je i poziv za sud je dosao za navedeni datum, nikakav dokument kao optuzni prijedlog nisam primila. Znaci u principu slučaj bi bez greške mogao završiti kao zastara, jer pravomocan ne postaje istim danom kada je i termin suda, barem mi je prosli postupak postao pravomocan 2-3 tjedna nakon odrzanog termina na sudu.

Hvala Vam puno. 

Screenshot_20240925_211151_Samsung Internet.jpg

prije 6 sati , sivko je napisao:

Ako si dobio prekršajni nalog (pa se žalio) zastara je 3 godine a ako je išao optužni prijedlog onda je 4 godine.

I da, ako predmet ode u zastaru koji je postupak? Moram li ja to sama napominjat ili to ide automatski? Ili ce mi svejedno ako presuda bude donesena tek sluzbeno tj pravomocno par dana nakon doc presuda na adresu, i da imam se pravo zalit na vrhovni sud jer je samo prekrsajni nalog, nije obavezan prekrsajni nalog. Tako da predpostavljam ako je za moj slucaj zastara 3 godine, kada se budem zalila na presudu suda u Splitu slucaj proci pod zastaru?

E to me i buni, jer sam procitala na vise mista, da datum donosenja odluke i pravomocna presuda nemaju veze jedno s drugim. Sto u principu takodjer slika gore koju sam ostavila skoro pa i potvrđuje, to me je na kraju krajeva i zbunilo.

Jer ako se ja na presudu budem zalila kada mi stigne kuci, onda ona nije pravomocna do momenta dok ne dobijem pravomocnu odluku od vrhovnog suda ili?

Jer mi nema smisla da je pravomocna istoga dana, kada mi je i prosla presuda stigla sa pravomocnosti dana 15.7.2024 a rociste je odrzano 1.7.2024.

Zbunila sam se ja skroz, vidim sad da je i odluka i pravomocna presuda bila na isti dan, totalno sam zbunjena. Ugl ako ne otkazem rociste jer nemam opravdan razlog za to, zalbom vrhovnom sudu nakon sto mi presuda stigne kuci svakako moj predmet ulazi u zastaru? S obzirom na datume? I da je prekrsajni nakog, a ne optuzni prijedlog?

uređeno: od kukunama

Dana 25. 09. 2024. u 21:33, kukunama je napisao:

Prekrsaj napravljen dana 11.10.2021

Dosao mi je prvi sudski poziv za dan 10.11.2024.

Po napisanom nije ili si pomiješala datume.

Ako si pomiješala datume 7-8 dana prije nazovi sud i reci da hitno moraš u inozemstvo pa da odgode raspravu.

Budala pomisala datume eto sta, zbog toga me najvise mucilo jer su stavili sud dan prije nego je 3 godine. 

I oce li svejedno, kad posaljes zalbu na presudu na visoki sud, bit u zastari jer ce se odvit sve to nakon sto je proteklo 3 godine. 

A za odgodu rocista, strah me da ce onda reci da ce doniti odluku sami bez mene ili da ga ne bude tilo odgodit.. ili ako bude trebalo pravdat, ne znam kako cu to opravdat. 

prije 1 sat, sivko je napisao:

Po napisanom nije ili si pomiješala datume.

Ako si pomiješala datume 7-8 dana prije nazovi sud i reci da hitno moraš u inozemstvo pa da odgode raspravu.

Za nefalit, poziv mi jos nije dosao kuci, ovo pratim sama na e-gradane. 

prije 12 minuta, drot13 je napisao:

Nemoj preuzeti poziv kad dođe (nema te doma i sl.), pa se nećeš morati ni ispričavati sudu za nedolazak.

A ako ostave papiric da oden u postu po to, ok je da ne oden i da se napravin luda? I da mi novi poziv posalju? Jer svakako radin po cile dane, tako da ce mi vjerojatno bit papiric u sanducicu da oden u postu osobno preuzet. Pa sad ne znam kako to bas funkcionira. I je li ja taj papiric mogu samo ignorirat. Pa da sacekan da novi poziv posalju, jer je jako malo vrimena ostalo do 10. a poziva nigdi na adresi... 

U tom slucaju bi onda radije pravdala da ne bude problema da ne misle da se nisan pojavila ako im se do tad poziv ne vrati..

Ako svakako nakon ovog rocista posaljen zalbu na visoki prekrsajni kad mi presuda kuci stigne, ako onda svejedno ide u zastaru jer realno presuda nece biti pravomocna u roku 3 godine dok se vrati sa visokog. Onda me nije brige... samo san bas ono totalno neupucena. A kad vec iman priliku izbjec sve to, onda bi volila iskoristit... 

prije 8 sati , kukunama je napisao:

i oce li svejedno, kad posaljes zalbu na presudu na visoki sud, bit u zastari jer ce se odvit sve to nakon sto je proteklo 3 godine. 

Nemaš ti više pravo na žalbu.Taj dan te odere i presuda je pravomoćna.

Napravi kako je drot 13 jer poziv nisi primila.

• 2 tjedna kasnije...
Dana 28. 09. 2024. u 5:37, sivko je napisao:

Nemaš ti više pravo na žalbu.Taj dan te odere i presuda je pravomoćna.

Napravi kako je drot 13 jer poziv nisi primila.

Pozdrav, evo prosao je termin suda, poziv nisam predigla, te nisam otisla na sud.

Ovo su zadnje i jedine promjene na e-gradani, te u principu nemam pojma sto ovo znaci. Je li to sad znaci da sam se uspila izvuc ili me ipak ceka neka procedura, ako ima netko upucen? Hvala poz

Screenshot_20241010_192708_Samsung Internet.jpg

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija