Jump to content

Usmeni ugovor i porez

Bitanga i princeza

Preporučene objave

Dobro veče 

Zakopodavac bi iznajmio poslovni prostor ali na način da imamo pisani ugovor na 500 EUR a usmeni ugovor još na 500 EUR koji nigde ne bi bio zaveden. 

Mora li zakupudavac dati priznanicu I za tih drugih 500 EUR koje on smatra usmenim dogovorom i mora li on taj dohodak prijaviti na poreznu upravu ?

Hvala 

Dijeli na drugim stranicama

• drot13 je promijenio naziv u Usmeni ugovor i porez

Valjda vam je jasno da je taj prijedlog napravljen da se izbjegne plaćanje poreza na cijeli iznos pa ne vidim koja je logika da to prijavljujete ako već idete u smjeru minimiziranja porezne obveze. Ako već mislite plaćat porez i na tih 500€ onda ste mogli odmah napravit ugovor na 1000€.

prije 9 sati , Miran89 je napisao:

Valjda vam je jasno da je taj prijedlog napravljen da se izbjegne plaćanje poreza na cijeli iznos pa ne vidim koja je logika da to prijavljujete ako već idete u smjeru minimiziranja porezne obveze. Ako već mislite plaćat porez i na tih 500€ onda ste mogli odmah napravit ugovor na 1000€.

Uopće mi to nije bitna logika već sljedeće :

1) ako mi neće ispostaviti mjesečni račun onda zasigurno neće prijaviti niti na poreznu je li tako ?

2) ako mi ne ispostavi mjesečni račun za taj dio usmenog kako on kaže ugovora uvijek može reći da nisam platio zar ne ?

3) na taj način može zakupoprimca izbaciti iz dugotrajnog najma iako mu je ovaj sve uredno plaćao?

4) vrijedi li uopće takozvani usmeni ugovor na sudu i kako se dokazuje (pod pretpostavkom da nema računa, nema prijave na poreznu...ZOO što kaže)?

Lijep pozdrav 

prije 30 minuta, Bitanga i princeza je napisao:

1) ako mi neće ispostaviti mjesečni račun onda zasigurno neće prijaviti niti na poreznu je li tako ?

Ne možemo znati njegove namjere, ali da je mislio prijaviti, ne bi išao na ovu kombinaciju.

prije 30 minuta, Bitanga i princeza je napisao:

2) ako mi ne ispostavi mjesečni račun za taj dio usmenog kako on kaže ugovora uvijek može reći da nisam platio zar ne ?

Ako mu uredno platiš dio koji je u ugovoru, ti si svoju obavezu formalno izvršio.

Za ostalo ćeš pričekati nekog drugog.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija