LeoPilic objavljeno: 26. rujna Dijeli objavljeno: 26. rujna Pozdrav svima. U potrazi sam za pomoć specifično u vezi boljeg razumijevanja pologa i smije li ga vlasnik izrabljivati i u kojoj mjeri. Naime, sklopio sam ugovor s jednim starijim parom na neodređeno vrijeme u prvom mjesecu ove godine; odmah sam platio prvu i zadnju najamninu te polog u visini jedne mjesečne najamnine (600€). Početkom ovog mjeseca sam im uredno najavio izlazak iz stana te da cu se odseliti do kraja mjeseca sukladno ugovoru. Međutim, njima se nije svidjelo što još do 20-tog nisam bio preselio sve stvari i napravio temeljitu generalku pa su mi dali ultimatum da izađem van unutar dva dana da može pozvati čistače. Ja sam, naivno, pristao na kompromis misleći da ću ih se tako riješiti s nekim manjim gubitkom pologa. Ali oni su pozvali bili kemijske čistaće koje su im naplatili (navodno) soma eura za temeljito čišćenje stana od 54 m². Sad, ne znam točno kako se cijene kreću u vezi toga, ali osijećam da me muljaju (tražiti ću ih račun za potvrdu). Problem je u tome što mi neće htjeti vratiti polog nego ce me traziti i razliku poznavajući njih. Jer, malo mi je smiješno da se nisu odlučili za klasičnu čistaćicu nego su odmah otišli na najskuplju moguću opciju...slikao sam stan prije izlaska i uopće mi ne iziskuje potrebu za tako drastičnom mjerom. Prijatelj i brat koji su mi pomogli oko preseljenja su se isto zacudili i zapravo su srećom svjedoci. S obzirom da mi je ovo prvi samostalni najam u životu te sam još mlad i "zelen", htio sam vidjeti kakva točno prava oni i ja imamo u vezi to; mogu li me oni natjerati da ja platim to sve te mogu li ih ikako kontrirati (možda uspiješno tužiti?). Ako netko zna nekog dobrog odvjetnika koji se bavi ovakvim pitanjima neka slobodno predloži. Unaprijed hvala svima na pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zvonkoilibranko odgovoreno: 27. rujna Dijeli odgovoreno: 27. rujna Ukoliko stvarno niste napravili nikakvu stvarnu štetu u stanu, što obična prljavština domesticus nije, i nemate neplaćenih računa, obiđite bilo kojeg odvjetnika u Vašem okruženju, vrlo rado će vam pomoći da dobijete polog nazad. Imate ugovor o najmu stana, iščitajte ga, samo one obveze koje pišu u ugovoru su one koje vrijede za Vas, nikakva podrazumijevanja, ništa rekla-kazala. Samo pripazite, ako istina u vezi stanja stana nije baš takva kakvu biste Vi htjeli da jeste, to jest tvrdite da jeste, mogli biste se opeći s dodatnim troškovima prema odvjetniku uz gubitak pologa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.