Birikina objavljeno: 27. rujna Dijeli objavljeno: 27. rujna Pozdrav, Dakle, da ukratko opišem moj slučaj.. U nekoliko poljoprivrednih čestica, na vlasničkim listovima imamo upisanu suvlasnicu koja je umrla 70-tih godina. Umrla su i njezina djeca, a unučad je valjda živa ali ih nismo nikad vidjeli. Pretpostavljamo u kojem gradu žive, ali bilo bi jako složeno doći do svih. U posjedovnom listu je upisan pokojni djed, a imamo i jedan posjedovni list u kojem se opet pojavljuje ta ista suvlasnica. Moje pitanje je: Kako ne izgubiti dijelove tih zemljišta? Ako idemo na opciju razvrgnuća suvlasništva, pretpostavljam da geodet izađe van, vrši izmjere i izuzme se "njezin dio". Ako idemo sudskim putem, bojim se da na kraju njezin dio imovine ne prijeđe u vlasništvo općine ili grada. Imamo li temelja za ispravni postupak? S obzirom da je ta zemlja uvijek pripadala mom djedu i cijeli je život na njoj radio? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ivo Kermartin odgovoreno: 1. listopada Dijeli odgovoreno: 1. listopada Dana 27. 09. 2024. u 11:03, Birikina je napisao: Pozdrav, Dakle, da ukratko opišem moj slučaj.. U nekoliko poljoprivrednih čestica, na vlasničkim listovima imamo upisanu suvlasnicu koja je umrla 70-tih godina. Umrla su i njezina djeca, a unučad je valjda živa ali ih nismo nikad vidjeli. Pretpostavljamo u kojem gradu žive, ali bilo bi jako složeno doći do svih. U posjedovnom listu je upisan pokojni djed, a imamo i jedan posjedovni list u kojem se opet pojavljuje ta ista suvlasnica. Moje pitanje je: Kako ne izgubiti dijelove tih zemljišta? Ako idemo na opciju razvrgnuća suvlasništva, pretpostavljam da geodet izađe van, vrši izmjere i izuzme se "njezin dio". Ako idemo sudskim putem, bojim se da na kraju njezin dio imovine ne prijeđe u vlasništvo općine ili grada. Imamo li temelja za ispravni postupak? S obzirom da je ta zemlja uvijek pripadala mom djedu i cijeli je život na njoj radio? Pojedinačni ispravni jedino ako imate isprave kojima možete dokazati temelj posjedovanja za dosjelost jer se dosjelost u pojedinačnom ispravnom ne može dokazivati svjedocima. Posjedovni list nije dovoljan dokaz. Ako imate samo svjedoke, Morat ćete tužbom protiv upisanih suvlasnika pa svjedocima dokazivati da su ispunjene pretpostavke za dosielost Van Gogh i Ivan Orgulje 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.