Brundo ZG objavljeno: 27. rujna Dijeli objavljeno: 27. rujna Dana 26.06.2024 Zavod za vjestacenje je utvrdio postojanje teškog invaliditeta (4 stupanj) te mi je priznatoj pravo na osobnu invalidninu od 232 eura od dana 07.12.2023 kada je podnesena zahtjev za vjestacenje.Zavod za socijalnu skrb na osnovu tog vještačenja donosi odluku da mi se od 01.01.2024 do26.06(datum vjestacenja) priznaje 162 eura a nakon toga inkluzivni dodatak od 432 eura.Moje laicko pitanje je to što sam mislio da ću jedinstveni dodatak dobivati od 01.01.2024 a neovisno o datumu vještačenja. Lp,Bruno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malicovjek odgovoreno: 27. rujna Dijeli odgovoreno: 27. rujna To je neka cudna odluka, dali ste svoje "rjesenje za ID" primili na kucnu adresu ili... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Brundo ZG odgovoreno: 27. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 27. rujna Rjesenje mi je na kucnu adresu poslao podrucni ured za socijalni rad na osnovu vještačenja Zavoda.Zvao sam podrucni ured sa istim upisom i oni kažu da je to tako..... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Brundo ZG odgovoreno: 27. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 27. rujna Zavod za vjestacenje je utvrdio da se zbog novonastali metastaza melanoma (8-2024)utvrduje 4 stupanj oštećenja FS. Metastaze su pronadene 8-2023 i od tada sam na bioloskoj terapiji... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malicovjek odgovoreno: 27. rujna Dijeli odgovoreno: 27. rujna prije 10 minuta, Brundo ZG je napisao: Rjesenje mi je na kucnu adresu poslao podrucni ured za socijalni rad na osnovu vještačenja Zavoda.Zvao sam podrucni ured sa istim upisom i oni kažu da je to tako..... Pa u rjesenju ako ste ga dobili mora pisati obrazlozenje, zasto vas od 01.01.2024. do 26.06.2024. stavljaju na "135 % osnovice za četvrtu razinu potpore - 162 €", a onda vas od 26.06.2024. stavljaju na "360 % osnovice za treću razinu potpore - 432 €" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Brundo ZG odgovoreno: 27. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 27. rujna Jedino objašnjenje je da je vještačenjem od 26.06 utvrđeno postojanje kronične bolesti 4.stupnja te se sukladno tome donose spomenute odluke... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Brundo ZG odgovoreno: 27. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 27. rujna Zanimljivo je da sam prije toga dobio rješenje na osnovu istog vještačenja da.mi se od 07.12.2023. priznaje pravo na osobnu invalidninu u iznosu od 350% osnovice(232 eura),to je dakle trajalo samo do kraja 2023.? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malicovjek odgovoreno: 27. rujna Dijeli odgovoreno: 27. rujna prije 33 minuta, Brundo ZG je napisao: Zavod za vjestacenje je utvrdio da se zbog novonastali metastaza melanoma (8-2024)utvrduje 4 stupanj oštećenja FS. Metastaze su pronadene 8-2023 i od tada sam na bioloskoj terapiji... Nalaz onkologa o ovoj metastazi pretpostavljam da je bilo prilozeno uz zahtjev koji ste podnjeli 07.12.2023.god. ili... Ovih 232,26 € vam je odedjeno prema "Zakonu o socijalnoj skrbi" koji je bio na snazi do kraja 2023.god. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Brundo ZG odgovoreno: 27. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 27. rujna Da ,zbog toga nalaza je i pokrenutom novo vjestacenje jer sam do tada imao pravo na.pomoc i njegu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malicovjek odgovoreno: 27. rujna Dijeli odgovoreno: 27. rujna Po meni ovo je jako cudna odluka referentice u vasem podrucnom uredu HZSR-a i trebate se odmah pismeno zaliti... Vasa onkoloska bolest nije nadjena 26.06.24., vi ste jednako bolesni do 26.06.24. pa tako i nakon 26.06.24., nema osnove za ovakvu odluku podrucnog ureda... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
cvrtila odgovoreno: 27. rujna Dijeli odgovoreno: 27. rujna Vi ste ostavrili pravo na osobnu invalidninu kako pišete 07.12.2023. podnošenjem zahtjeva. Zakonom o inkluzivnom dodatku ostvarujete to pravo i nakon stupanja na sanagu novog zakona dok Zavod ne utvrdi da ispunjavate uvjete za priznavanje prava na inkluzivni dodatak a što je utvrđeno 26.06.2024. Dakle do 26.06.2024. ste trebali primati osobnu invalidninu 232 eur a od 26.06.2024. inkluzivno dodatak od 432 eur Kada ste primili rješenje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malicovjek odgovoreno: 27. rujna Dijeli odgovoreno: 27. rujna U "Zakonu o socijalnoj skrbi" pise: "Dan priznavanja prava Članak 136. (1) Prava koja se, na temelju ovoga Zakona, priznaju u novčanom iznosu priznaju se s danom podnošenja urednog zahtjeva ili pokretanja postupka po službenoj dužnosti, ako ovim Zakonom nije drukčije određeno." U "Zakonu o inkluzivnom dodatku" pise: "Dan priznavanja prava Članak 20. Pravo na inkluzivni dodatak priznaje se s danom podnošenja urednog zahtjeva ili pokretanja postupka po službenoj dužnosti" Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.