Vali22 objavljeno: 27. rujna Dijeli objavljeno: 27. rujna U bracnoj sam zajednici 4 godine i u braku vrlo kratko. Suprug zeli razvod braka. Nemamo bracne stecevine ali je u toku zajednice naslijedio nekretninu u kojoj zivimo. Roditelj od kojeg je nadlijedio (dio) nekretnine je bio i pod mojoj skrbi za zivota u bolesti. Na nekretninu sam ga upisala ja po ugovoru o dosmrtnom uzdrzavanju (na kojem nisam ja) jer moj suprug nije vidio brigu o papirologiji samostalno. U slucaju razvoda imam li pravo na dio te imovine obzirom da sam pomagala u brizi i vodila racuna o spomenutoj nekretnini? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lawbydesign odgovoreno: utorak u 13:10 Dijeli odgovoreno: utorak u 13:10 Dana 27. 09. 2024. u 23:47, Vali22 je napisao: U slucaju razvoda imam li pravo na dio te imovine obzirom da sam pomagala u brizi i vodila racuna o spomenutoj nekretnini? Naslijeđene stvari nisu dio braćne stečevine pa tako niti ta nekretnina. Svoja prava (dakle, naknadu troškova koje ste imali tokom uzdržavanja) možete, u slučaju razvoda, potraživati u sudskom postupku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tito12 odgovoreno: srijeda u 10:09 Dijeli odgovoreno: srijeda u 10:09 prije 20 sati , lawbydesign je napisao: Naslijeđene stvari nisu dio braćne stečevine pa tako niti ta nekretnina. Svoja prava (dakle, naknadu troškova koje ste imali tokom uzdržavanja) možete, u slučaju razvoda, potraživati u sudskom postupku. Ali u pitanju je ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju a ne nasljedstvo nakon smrti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.