LouLu2345 objavljeno: utorak u 09:42 Dijeli objavljeno: utorak u 09:42 Pozdrav svima, Trenutno sam zaposlen na puno radno vrijeme u privatnoj firmi i planiram otvoriti paušalni obrt uz taj posao. Dio djelatnosti mog obrta preklapao bi se s djelatnostima firme u kojoj radim. Je li to problem? Čuo sam da od početka ove godine radnici više nisu dužni tražiti "dopuštenje" za otvaranje paušalnog obrta, no zanima me je li to slučaj kada se djelatnosti djelomično preklapaju. Ako ne mogu jednostavno otvoriti obrt bez uplitanja poslodavca, je li dovoljno obavijestiti ga o otvaranju obrta ili trebam tražiti pisano dopuštenje? Hvala svima na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: utorak u 16:33 Dijeli odgovoreno: utorak u 16:33 prije 6 sati , LouLu2345 je napisao: preklapao bi se s djelatnostima firme u kojoj radim Treba vidjet kako je to regulirano ugovorom o radu ili nekim drugim internim aktom poslodavca. prije 6 sati , LouLu2345 je napisao: Ako ne mogu jednostavno otvoriti obrt bez uplitanja poslodavca Ako imate zabranu konkuriranja poslodavcu, nećete ga otvoriti nikako. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markocale odgovoreno: srijeda u 07:04 Dijeli odgovoreno: srijeda u 07:04 Može odgovor i na pitanje: Treba li obavijestiti poslodavca ako se djelatnosti paušalnog obrta ne bi preklapale s djelatnostima poslodavca? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.