Jump to content

Napad i fizički obračin u vlastitom domu

wildeurope

Preporučene objave

pozdrav

molim vas savijet ili ako ima netko da mi se javi u privat,naime doživjeli smo da smo napadnuti u vlastitom domu od osobe koja poznata policiji po raznim dijelima nasilja.droge itd..,naime djeca su se posvađala( 13-14 god.bez fizičkog obračuna) da bi otac drugog dijeteta inače razvedeni roditelji dosao uz pratnju svog dijeteta i svoje cure vičući već u dvorištu da izlazimo van te nasrnuo na kompletnu moju obitelj u početku je udario moju suprugu koja je na tren izgubila svijest,u svoj toj gužvi i moja ćer 14 god.se našla na putu pa je udario i nju nekoliko puta,ja sam ga uspio odgurnuti ali tu se nastavio fizični obračun mene i njega,sve u svemu u jednom trenutku"šake su letjele na sve strane"ja sam na kraju završio krvavog nosa a dotični razbijene arkade itd...mi smo bili ti koji su zvali policiju i on je odmah uhićen na 24 sata,i koliko samo upoznati izrečena mu je zabrana prilaska,i još ne znamo što će odlučiti državni odvjetnik ili sudac ali očekujemo da će dotični uzesti odvjetnika da ga brani,čer je također doživjela šok 2-3 put gubila svjest,bila je hitna pomoć i imamo zapisnik,također smo bili u bolnici na hitnom prijemu i imamo zapisnik a ozljede su okarakterizirane kao lakše,isto tako se na kameri koja se nalazi  na kući vidi kako dotični dolazi i penje se uz stubište te odmah počinje sukob ali kamera pokriva samo stubište a ne i balkon na kojem se sve odigralo ali se čuje vika i plač djece i u jednom trenutku se vidi kako zamahnjuje šakama.sad me zanima da li da uzmem odvjetnika privatno i što mogu očekivati?

Dijeli na drugim stranicama

Poštovani, 

Sukladno datim podatcima koji proizlaze iz ovog teksta radi se lakšim tjelesnim ozljedama (ako nije točno neka me netko ispravi). Uhićenje dotične osobe i zadržavanje u pritvoru su sastavni dio postupanja policije + zabrana prilaska. Ukoliko ćete dobiti poziv za sud predlažem da si uzmete odvjetnika, a očekivanja u ovom slučaju su da će biti prekršajno kažnjen i ne dostatno vjerojatno kako bi ste Vi željeli.

prije 3 minuta, nikadnisisam je napisao:

Poštovani, 

Sukladno datim podatcima koji proizlaze iz ovog teksta radi se lakšim tjelesnim ozljedama (ako nije točno neka me netko ispravi). Uhićenje dotične osobe i zadržavanje u pritvoru su sastavni dio postupanja policije + zabrana prilaska. Ukoliko ćete dobiti poziv za sud predlažem da si uzmete odvjetnika, a očekivanja u ovom slučaju su da će biti prekršajno kažnjen i ne dostatno vjerojatno kako bi ste Vi željeli.

upravo tako je bilo puštan je na slobodu  uz zabranu prilaska,i dalje očekujemo poziv na sud.

bez obzira što sud odluči sad me zanima kako ide postupak privatne tužbe i da li se to iplati?odnosno kolike troškove možemo očekivati za privatnu tužbu i što tražiti privatnom tužbom?i da li je uopće moguće naplatiti se jer je osumnjičeni nezaposlen? pitam za savijete jer nikad nisam bio u situaciji da moram uzimati odvjetnika pa ne znam kako to funkcionira...

hvala na odgovoru

Pitanje je da li ćete biti pozvani za svjedoka ovisi o sudcu itd. Izjavu imaju tj. po zapisniku kojem ste dali. Privatna tužba je relativno skup i dugotrajan postupak, ovisi što će Vam odvjetnik sugerirati. Ne previše više ćete dati nego dobiti, a i pitanje je naplate toga svega tj. koliko osumljičena osoba ima primanja, da li ima blokade... Pošto nije zaposlen teško. Po mojem mišljenju pričekajte što će nadležni prekršajni sud napraviti da li će izdati ponovnu mjeru za zabranu prilaska oštećenicima itd. Ne morate se bojati, ukoliko se ponovno pojavi kontaktirajte policiju koja će ga pronaći i vrlo vjerojatno poslati u zatvor jer je prekršio mjeru zabrane prilaska. Kratki rezime je da pričekate što će sud napraviti i nakon toga promisliti da li ići u privatnu tužbu ili ne.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija