88ana88 objavljeno: 2. listopada Dijeli objavljeno: 2. listopada Dragi ljudi, molim vas pomoć, kako bih u HR otišla pripremljena 💪. Kod trenutnog poslodavca radim od 26.8.2023. Ugovor je na određeno, do 31.10.2024. Za 2024sam dobila 26 dana GO, od čega sam iskoristila 14. Imam li pravo na iskorištavanje preostalih 12 dana, jer sam stekla zakonske uvjete za puni GO, a koji ne mogu prenijeti kod novog poslodavca. Naravno da će svugdje prvo vikati o razmjernom dijelu, no ja sam svoj GO uredno zaradila i želim ga koristiti. Nigdje nisam uspjela pronaći jasno objašnjenje pa se nadam da ćete mi ovdje moći pomoći. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
gala385 odgovoreno: 2. listopada Dijeli odgovoreno: 2. listopada Sukladno članku 78. stavku 2. Zakona o radu, radnik kojem prestaje radni odnos, za tu kalendarsku godinu ostvaruje pravo na razmjeran dio godišnjeg odmora. Iako vam je već utvrđen puni GO, poslodavac bi vam radi prestanka ugovora bio dužan omogućiti ili isplatiti ostatak razmjernog dijela GO za 10 mjeseci rada. Krklec55 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.