Jump to content

Dekanski rok

mala mare

Preporučene objave

Studentica sam 4 godine pravnog f.u mostaru ( vanredni student iz RH ). Studij je 4+1.

Do 20.9. smo imali nesluzbene informacije da ce izvanredni rokovi bit od 1.10.do 15.10. ( w.app grupa studenata-objava predstavnika).  Iz obiteljskih razloga sam letila za Ameriku i to  20.9. kad su oni promijenili rokove ( krajnji rok 30.09.) Kada sam sletila i vidjela sluzbene rokove ( koje su taj dan donjeli )poslala sam mail mogu li mi profesor ( koji mi je bez problema omogucio polaganje ispita 30.09.i koji sam polozila) i profesorica kod kojih su mi ostali ispit izac u susret tako da odgovaram ili kad se vratim (sto je uobicajena praksa, da se ispiti odgovaraju i par dana kasnije...znaci kolega odgovara i sutra 3.10., a druga profesorica je nekim kolegama dala treci rok za usmeni i to 10.10. ) ili da mi omoguce odgovaranje online. Naravno da su sa odgovorima na mail kasnili, a ta profesorica kod koje sam trebala odgovarat nekoliko dana kasnije me uputila na upravu fakulteta i da se za sva odstupanja od uobicajenog nacina polaganja obratim upravi. Ja sam se obratila upravi koja mi nije odgovorila na prvi mail u kojem sam molila da mi odobre ili naknadno pristupanje ispitu ili online odgovaranje, zatim na drugi mail ponovno nisu odgovorili gdje sam nakon toga zvala dekanat i tajnistvo i tek tad mi je prodekan za nastavu odgovorio da se ispiti odrzavaju prema utvrđenom i uobicajenom rasporedu u skladu s odlukama znanstveno nastavnog vijeca (odgovorili su na dan ispitnog roka - a ja na drugom kontinentu). Ponovno sam ih mailom zamolila da mi se u tom slucaju odobri online polaganje gdje je prodekan rekao da on za to nije nadlezan, te sam ja ponovno pitala tko je za to nadlezan da se njemu obratim ali ni taj odgovor nisam dobila.
U pravilniku o studiranju u clanku 45 stavak 11 stoji da izvanredni studenti imaju pravo na polaganje ispita u klasicnom i online obliku. 
Također dekanica mi je rekla da neodgovaranje uprave na mailove znaci negativan odgovor ( da li je to zakonski ispravno ??) .
U  ovom mom slucaju zbog neodgovaranja profesora meni kao izvanrednom studentu je prosao rok da izadem na ispit. 
Da napomenem takoder da je profesorica koja me uputila na upravu rekla da "U ponedjeljak ću biti na poslu, ali unaprijed Vam ne mogu reći hoću li imati odobrenje da Vam dozvolim naknadno pristupanje ispitu", te sam ja zbog njenog odgovora dosla u Mostar u ponedjeljak, da bi mi dekanica rekla da je naknadno ispitivanje van rokova ilegalno te samim time je profesorica pravnog fakulteta ipak morala znati da nece dobiti odobrenje uprave, a taj isti dan je izasla drugom kolegi u susret kao i mnogim drugim kolegama na prethodnim rokovima da odgovaraju izvan roka koji je sluzbeno objavljen.
( Bila je ljuta jer sam kako je rekla "digla na visu istancu" na koju me ona sama uputila )
Jucer sam ponovo poslala mail dekanici sa upitom za taj clanak 45.pravilnika da li je primjenjiv i u mom slucaju, na koji do sada nisam dobila odgovor, a kako stvari stoje izgleda i da necu.
Molim bilo kakvu pomoc. 
Imam li ikakva prava kao vanredni student ( mislim u smislu da sam zakinuta zbog neogovaranja na vrijeme, te neomogucavanja online odgovaranja s obzirom na izvanrednu situaciju ) i na koji nacin da trazim svoja prava?
Svaki savjet je dobrodosao. Hvalaa

Dijeli na drugim stranicama

Bojim se da od toga nema nista. U svoje mailove kod zamolbe za online polaganje ili polaganje nakon povratka, ukljucila sam i student. pravobranitelja ( da budu svi ukljuceni i upoznati ) ali odgovor nazalost nisam dobila...

Hvala vam Van Gogh na savjetu 

prije 8 sati , Van Gogh je napisao:

Na Sveučilštu u Zagrebu postoji institut studenskog pravobranitelja. Provjerite da li postoji studentski pravobranitelj i na Mostarskom sveučilištu, ili Pravnom fakultetu u Mostaru. Ako postoji  - možete se obratiti njemu.

O funkciji studentskog pravobranitelj možete saznati više na linku.

uređeno: od mala mare
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija