Iko111 objavljeno: 28. studenog objavljeno: 28. studenog Djed i njegova braća napravili su kuću sa 6 stanova. To je etažirano, neki su stanovi sad vlasništvo nasljednika, a jedan je prodan. Zanima me gleda li se ta zgrada kao višestambena zgrada kad se određuje porez na kratkoročni najam(po novom zakonu)? Svaki stan ima zasebni ulaz, ako je to bitno. Citiraj
Bitanga i princeza odgovoreno: 28. studenog odgovoreno: 28. studenog prije 6 sati , Iko111 je napisao: Djed i njegova braća napravili su kuću sa 6 stanova. To je etažirano, neki su stanovi sad vlasništvo nasljednika, a jedan je prodan. Zanima me gleda li se ta zgrada kao višestambena zgrada kad se određuje porez na kratkoročni najam(po novom zakonu)? Svaki stan ima zasebni ulaz, ako je to bitno. Može biti da tu nešto niste dobro razumjeli ili niste dobro napisali. Naime, porez na kratkoročni najam će se određivati po ležaju, zoni u kojoj se nalazi , cijeli priobalni pojas je određen za najveću poreznu presiju a visinu će utvrđivati jedinice lokalne samouprave. Vas možda interesira da li ćete morati imati suglasnost ostalih stanara Da zasigurno jer se radi o višestambenoj jedinici. I do sad su čak i u privatnim kućama gdje ima eventualno više vlasnika za ishođenje Rješenja o kategorizaciji i Rješenja o pružanju usluga u domaćinstvu bila je potrebna suglasnost ostalih suvlasnika nekretnine. Lp Van Gogh 1 Citiraj
Iko111 odgovoreno: 29. studenog Autor odgovoreno: 29. studenog prije 14 sati , Bitanga i princeza je napisao: Može biti da tu nešto niste dobro razumjeli ili niste dobro napisali. Naime, porez na kratkoročni najam će se određivati po ležaju, zoni u kojoj se nalazi , cijeli priobalni pojas je određen za najveću poreznu presiju a visinu će utvrđivati jedinice lokalne samouprave. Vas možda interesira da li ćete morati imati suglasnost ostalih stanara Da zasigurno jer se radi o višestambenoj jedinici. I do sad su čak i u privatnim kućama gdje ima eventualno više vlasnika za ishođenje Rješenja o kategorizaciji i Rješenja o pružanju usluga u domaćinstvu bila je potrebna suglasnost ostalih suvlasnika nekretnine. Lp Moguće da se nisam dobro izrazio. Zanima me hoću li imati status domaćina, koji bi trebao imati manja porezna i ostala davanja. Citiraj
Bitanga i princeza odgovoreno: 29. studenog odgovoreno: 29. studenog prije 6 sati , Iko111 je napisao: Moguće da se nisam dobro izrazio. Zanima me hoću li imati status domaćina, koji bi trebao imati manja porezna i ostala davanja. Danas je donjet Nacrt prijedloga o izmjenama i dopunama... Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti... Što se tiče pojma domaćina za sada je on definiran kao iznajmljivač koji živi to jest ima prebivalište u mjestu za koje ima izdajno Rješenje o iznajmljivanju ili najdalje u okviru iste županije. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.