NIKMAN59 objavljeno: 8. siječnja objavljeno: 8. siječnja Da li umirovljenik koji radi na 4 sata ima pravo na osobni odbitak? Do svibnja '24 mi je na obračunu plaće priznavan osobni odbitak a onda su ga prestali obračunavati pa na cijeli obračunati iznos plaćam porez?? Da li je to ispravno?? Citiraj
Miran89 odgovoreno: 9. siječnja odgovoreno: 9. siječnja Umirovljenik ima pravo na osobni odbitak. Kvaka je u tome da je porezna kartica kod HZMO-a, a firma je radila pod pretpostavkom da ste donijeli poreznu karticu. Kad su shvatili da niste, prestali su ga koristit sto je ok. Porezna ce napravit obracun pa ce vam vratit povrat poreza za neiskoristeni dio osobnog odbitka. Za buduce, prosecite se do svoje porezne. Tamo trebate dat izjavu kako zelite da vam se raspodijeli osobni odobitak pa ce ga firma moc koristit jer ce moc skinut novu poreznu karticu s tim instrukcijama preko e porezne. Ako zelite da vam izracunam sta je za vas optimalno, napisite mi iznos svoje mirovine i bruto placu u firmi. drot13 1 Citiraj
NIKMAN59 odgovoreno: petak u 18:39 Autor odgovoreno: petak u 18:39 (uređeno) Hvala na iscrpnom odgovoru. Trenutno mi je brutto plaća oko 750€ a mirovona 530€. Ako mi možete dati savjet šta mi je najoptimalnije, bio bih Vam zahvalan. uređeno: petak u 19:28 od NIKMAN59 Citiraj
Miran89 odgovoreno: subota u 00:40 odgovoreno: subota u 00:40 Pretpostavio sam da radite i živite u Zagrebu. 1) slučaj 100% odbitak na plaću Plaća iznosi 631,51€, a mirovina 467,46€ = 1099€ 2) slučaj 100% odbitak na mirovinu Plaća iznosi 506,43€, a mirovina 530€ = 1036,43€ 3) slučaj 50:50 odbitak Plaća iznosi 560,71€, a mirovina 499,32€ = 1060€ drot13 1 Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.