Jump to content

Preporučene objave

objavljeno:

Da li umirovljenik koji radi na 4 sata ima pravo na osobni odbitak? 

Do svibnja '24 mi je na obračunu plaće priznavan osobni odbitak a onda su ga prestali obračunavati pa na cijeli obračunati iznos plaćam porez??

Da li je to ispravno??

odgovoreno:

Umirovljenik ima pravo na osobni odbitak. Kvaka je u tome da je porezna kartica kod HZMO-a, a firma je radila pod pretpostavkom da ste donijeli poreznu karticu. Kad su shvatili da niste, prestali su ga koristit sto je ok. Porezna ce napravit obracun pa ce vam vratit povrat poreza za neiskoristeni dio osobnog odbitka.

Za buduce, prosecite se do svoje porezne. Tamo trebate dat izjavu kako zelite da vam se raspodijeli osobni odobitak pa ce ga firma moc koristit jer ce moc skinut novu poreznu karticu s tim instrukcijama preko e porezne.

Ako zelite da vam izracunam sta je za vas optimalno, napisite mi iznos svoje mirovine i bruto placu u firmi.

odgovoreno: (uređeno)

Hvala na iscrpnom odgovoru. Trenutno mi je brutto plaća oko 750€ a mirovona 530€. Ako mi možete dati savjet šta mi je najoptimalnije, bio bih Vam zahvalan.

uređeno: od NIKMAN59
odgovoreno:

Pretpostavio sam da radite i živite u Zagrebu.

1) slučaj 100% odbitak na plaću
Plaća iznosi 631,51€, a mirovina 467,46€ = 1099€

2) slučaj 100% odbitak na mirovinu
Plaća iznosi 506,43€, a mirovina 530€ = 1036,43€

3) slučaj 50:50 odbitak
Plaća iznosi 560,71€, a mirovina 499,32€ = 1060€

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija