Moriarty objavljeno: 9. siječnja objavljeno: 9. siječnja Pozdrav Prvo, sve najbolje vama i vašima u novoj godini Prica je jako duga i komplicirana ali ajde da probam u kratkim crtama ispricat sve pa mozda nam neko od vas moze dat koji savjet (da nam je promaklo mozda) . -Kupujemo kucu(4stana) preko kredita (zena i ja uz mog oca kao jamca) , dva stana nama i dva stana ocu i materi sve glasi na mene 1/1 -Nakon 4 miseca Otac i Mater prodaju kucu (Materinu didovinu) i odlucuju isplatiti kredit u cijelosti -Pristajem da mi isplate moj dio/polovicu na nagovor oca jer kao oni sada imaju vise nego dovoljno i da ne placam kamate banci bzvz kao -Potpisujem darovnicu i njima dajem pola (dva stana) i sebi ostavljam pola kako je i bia dogovor -Kako nije etazirano ponovno potpisujem papire oko etaziranja i da se zna kome ide koji stan (ali ne citam uopce sta potpisujem jer je ugovor napravia otac pa virujem da je onako kako smo i dogovorili svi skupa) -Nakon skoro godinu dana Otac priti da ce nas delozirat i da je sve njegovo sta me natira da oden na zemljisnik i potrazim kopije tog ugovora gdje vidim da sam potpisa darovnicu da mu dajem sve osim jednog stana koji glasi na mene i da mu poklanjam svu okucnicu, parking, podrum , garazu itd ,da mogu samo prosetati dvorom do svog stana te da cu ja placati njegove sve rezije (koje dan danas placam jer se ne mogu odvojit) i da stan ne mogu prodati bez da ga prvo njemu ne ponudim i bez njegovog potpisa -Tada (tjedan dana prije nego ce istec rok da mogu ponistit darovnicu) pokrecemo uz odvjetnika da se ponisti ta darovnica jer smo ocigledno prevareni i to planski, podlo i mudro -Posto smo mi i dalje koristili svoju polovicu ("svoju", misleci tako) on minja brave na garazi i minja brave na drugom stanu(nazovimo tako jer nije etazirano kao 4 stana nego kao tri stana na kraju) nase stvari baca vanka itd -Nakon toga u tom prostoru di je prominia bravu dolazi do naguravanja (on me udara laktom a ja ga cupam za kosu jer da ga udrem samo jednom bia bi pokojni ) . On utekne sa smjeskom i odma zove policiju . -E tada dolaze svako malo prijave (dva puta da sam ga pokusa ubit , nasilje , boji se itd) protiv mene i moje zene cak da se nje boji i da ce ga ona valjda ubit -Svaki dan policiju zove da parkiramo u "njegovom" dvoru i iskreno ne znam ni sam sta vise jer su doslovno 5 puta u danu dolazili . I oni su posli vidili s kim imaju posla pa se nekako smirilo sve to nakon nekog vrimena (ili mu je prijatelj iz policije reka da se smiri malo) -Posto (znamo da ima veze u policiji i oni ga savjetuju sta i kako da radi ) ima pozadinu pravi probleme i izigrava zrtvu uvik . Glumi, pocme plakat i slicno u njihovoj blizini -Ponudili smo i da vratimo njemu njegovu polovicu isplacenog kredita (posto su dali pola on i pola mater) ali on to ne zeli ni cut nego se smije i ruga Svakako , sada cekamo da se ponisti darovnica. Struju smo uspili odvojit jer je on zatrazia novo mjerilo (nakon dvi godine) a vodu placamo i dalje mi. Porez na nekretninu(sve stanove) takoder. Sve te 4 tuzbe sta su bile na dorhu su odbacene ali ne pise da su lazne (??) iako postoje dokazi (video snimka, poligraf, posao jer nisam uopce bia u gradu u vrime kad me je prijavia za pokusaj ubojstva i to navea izricito moje ime) oni uz sve to ne napisu da su lazne prijave neko neosnovane (jeli moguce da to neka od veza ili rođo sredia ?) E da, tokon svega toga otac i Mater se rastaju i mater nam isprica cilu pricu sta mi kao dica nismo znali ni vidili . Kako ju je tuka i maltretira , kako ju je ubia skoro dva puta , cak ni doktori kad su je sivali nisu virovali i tili su zvat policiju ali na kraju nisu jer je inzistirala da je pala niz skale . Didovinu koju su prodali su zapravo prodali jer je on njoj pritia i ona potpise da proda sve ali sva ta lova od prodaje da ide njemu a ne njoj , takoder kaze kako mu je rekla prije 3godine da bi se rastavila ali nije od straha mogla nikako (dok na kraju kad je mene prevaria on njoj nije da papir da potpise rastavu i to da nju zastupa njegov odvjetnik) . Ima veze u policiji (dolaze u civilu kod njega neki) , u sudnicu ga dovodi rodica (koja radi u tom istom sudu) , zove vezu u dorhu (znam jer sam cua od njegovog prijatelja kojem je zena u dorhu i tako sazna da me prijavia dorhu prije nego san dobia ista kuci jos ) . Pa evo par pitanje -Koliko traje da se ponisti ta darovnica ? posto je proslo vise od god dana a ama bas nista se nije desilo jos uvik po tom pitanju -Sve ove lazne prijave zasto ne pise da su lazne nego pise da su neosnovane i odbacene ? -Koju kaznu sada moze on dobit za lazne prijave / pokusaj ubojstva vlastite zene / maltretiranje mene i familije mi ? -Zasto policija ne kazni njega kad vec toliko puta ih je zva i time oduzea vrime i njima i nama umisto da se oni bave nekim vecim i vaznim poslovima ? -Zar svak moze svakoga prijavit za pokusaj ubojstva i nakon toga ne odgovarat nikako ? (znaci ako ko ima nekog susida koji mu nije drag onda moze svaki dan mu zvat policiju da ga mrko gleda i da ga se boji i da glasno dise pa cak ga i prijavit za pokusaj ubojstva i na kraju uopce ne odgovarat nego se smijat i rugat ?) . Zar je takav nas HR zakon ? Pardon na velikom postu i nadam se da ovo prvo procitaju administratori pa isprave ako ima sta da ne smim rec kao ali sve sta pise je istina samo uz ovaj zakon nas nista vise ne znan . Citiraj
Slyder odgovoreno: petak u 12:06 odgovoreno: petak u 12:06 (uređeno) prije 13 sati , Moriarty je napisao: Sve ove lazne prijave Iz aspekta prava, lažno prijavljivanje kaznenog djela je samo po sebi kazneno djelo, pa, ako zaista te optužbe jesu lažne mogao bi oca prijaviti za kazneno djelo. Ipak, to ti ne bih preporučio jer ćeš samo ući u još dublju konfrontaciju sa ocem, a to ti ne treba. prije 13 sati , Moriarty je napisao: Zar svak moze svakoga prijavit za pokusaj ubojstva i nakon toga ne odgovarat nikako ? Ne može, odnosno može, ali ako te lažno prijavi postoje sankcije. Kao što sam gore napisao, lažno prijavljivanje kaznenog djela jest kazneno djelo. prije 13 sati , Moriarty je napisao: Zasto policija ne kazni njega kad vec toliko puta ih je zva i time oduzea vrime i njima i nama umisto da se oni bave nekim vecim i vaznim poslovima ? Postupaju kako moraju, izađu i naprave svoj posao, a ostalo je na sudu i dokaznom postupku. prije 13 sati , Moriarty je napisao: ali ne citam uopce sta potpisujem jer je ugovor napravia otac pa virujem da je onako kako smo i dogovorili svi skupa Ovo ti je dobra škola za ubuduće. Kod bilo kakvih Ugovora se ne ide na povjerenje, uvijek je potrebno prvo pročitati što potpisuješ, a pogotovo u imovinsko - pravnim stvarima. Nadam se da sam pomogao odgovorom, a za neke detalje pričekaj nekog drugog od kolega. uređeno: petak u 12:07 od Slyder Citiraj
Moriarty odgovoreno: petak u 14:56 Autor odgovoreno: petak u 14:56 prije 2 sati , Slyder je napisao: Citiraj Iz aspekta prava, lažno prijavljivanje kaznenog djela je samo po sebi kazneno djelo, pa, ako zaista te optužbe jesu lažne mogao bi oca prijaviti za kazneno djelo. Ipak, to ti ne bih preporučio jer ćeš samo ući u još dublju konfrontaciju sa ocem, a to ti ne treba. E pa to nas zanima . Sve optuzbe jesu lazne jer za svaku imamo dokaze da nije istina ono sta je izjavia . (postoji snimka jerr nije zna da imamo dash cam tako da za jednu prijavu postoji dokaz konkretnan. Za drugu prijavu postoji dokaz jer san u to vrime bia u drugom gradu i to na poslu , nisan bia kilometrima blizu njega . Za trecu prijavu san isa na poligraf da dokazem (barem policiji) da govorim istinu . Za cetvrtu prijavu nema konkretnih dokaza s nijedne strane osim svjedoka (prijatelj s nase strane a s njegove strane sin mu(moj brat koji je zauzea njegovu stranu a ja materinu između svega ovoga) . A "otac" je izjavia da ce ic do kraja i da ne znam u koga se diram . Priti uglavnom cesto tako da ne zelim mu pustit nista da prode ispod radara pogotovo jer je mene i zenu i dicu mi(njegove unuke) ovako prevaria i jos redovno zove policiju . Da se meni dica boje proc pored njega. A da ne govorim jos sve to sta je mater prosla s njim i da ju je ubia skoro a ona da ima traume od njega svaki put kad cuje motor (bilo koji) . prije 2 sati , Slyder je napisao: Citiraj Ne može, odnosno može, ali ako te lažno prijavi postoje sankcije. Kao što sam gore napisao, lažno prijavljivanje kaznenog djela jest kazneno djelo. Sta bi znacilo da onda stvarno moze odgovarat za ove sve prijave ? Jer mene na racun toga je policija morala odvest u stanicu, uzet otiske , slikat , ispitivat , pored zene i dice iznosit iz kuce (doduse stvarno su bili uljudni ti sta su dosli inspektori jer znaju da ovaj laze ali moraju po duznosti tako postupit kao . Na racun tih optuzbi mene je policija svaku vecer koju izadem vozit zaustavljala sa rotacijom i trazila oruzje i drogu jer sam im u sustavu valjda kao neki opasni kriminalac ili nezz) . prije 2 sati , Slyder je napisao: Citiraj Postupaju kako moraju, izađu i naprave svoj posao, a ostalo je na sudu i dokaznom postupku. Da jasno mi je to, moraju radit po duznosti a sud dokaziva jeli istina ili ne . Iako i oni sami vide da ovaj izigrava zrtvu i pametuje i oduzima njihovo vrime i nase tesko Citiraj Ovo ti je dobra škola za ubuduće. Kod bilo kakvih Ugovora se ne ide na povjerenje, uvijek je potrebno prvo pročitati što potpisuješ, a pogotovo u imovinsko - pravnim stvarima. Istina , vise nista ne potpisujem bez da procitam i eventualno odvjetnika pitam . Ovo sam se dobro opeka i zeznia i sebe i familiju i sada imamo svi probleme. Ovo mi nije bilo ni na kraj pameti da neko moze bit toliko pokvaren i to napravit nekome a pogotovo otac sinu .Samo se nadam da ce brzo rjesit se i ponistit darovnica ta iako evo proslo je dosta vrimena a nista se nije pomaklo to niti prvo rociste ni ista . prije 2 sati , Slyder je napisao: Citiraj Nadam se da sam pomogao odgovorom, a za neke detalje pričekaj nekog drugog od kolega. Svaka pomoc je dobro dosla . Pomogli ste tim sta ste odvojili vrime , procitali sve i odgovorili . Najveca pomoc bi bila kad bi postoja nacin da se ovo brzo sve rijesi i da ga vise nikad ne vidimo . Citiraj
Slyder odgovoreno: petak u 19:06 odgovoreno: petak u 19:06 prije 4 sati , Moriarty je napisao: Sta bi znacilo da onda stvarno moze odgovarat za ove sve prijave ? Da. Pogledajte čl.304. Kaznenog zakona. drot13 1 Citiraj
Moriarty odgovoreno: subota u 10:01 Autor odgovoreno: subota u 10:01 da , vidim to. pokrenit cemo sve nego me ljuti sta je on lazno prijavia mene i trenutno nema nikakvih problema on dok ja imam. a s druge strane on je taj koji je stvarno pokusa ubit svoju bivsu zenu (moju mater) i bila je u bolnici i priti joj cesto i opet prolazi liso jer kao nema dokaza da ona to dokaze sve . Prije se bojala i nije prijavljivala nista a sada kad i ja znam istinu pa san uz nju onda ne moze prijavit ga jer nema dokaza bas blesavo . Neko moze pritit , tuc , doslovno ubit skoro i proc nekaznjeno jer nema dokaza ni svjedoka . S druge strane mi je jasno jer onda moze svako lagat i bez dokaza prijavljivat svakoga ali triba bar nesto postojat , taj poligraf ili nesto :(( a da ne govorim kako neko moze nekoga privarit s ugovorom tako a tek otac sina . pa niti je otac niti covik . Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.