Jump to content

17. svibnja obilježava se Svjetski dan protiv homofobije


zerjav

Preporučene objave

Poštovani , ponosam sam da je i moja malenkost dio velike obitelji Legalisa koja dio svoga slobodnog vremena nesebično daruje potrebitima .Mislim da su korijeni ovog portala u riječima Kristovim: «Dođite meni svi koji ste umorni i natovareni i ja ću vas odmoriti» (Mt. 11, 28).

 

Ja sam još šegrt i divim se Vama majstorima dobročinstva.

 

Neugodno me iznenadila nedavno iskazana homofobičnost velemajstora dobrote Mrljavca koji se za to trebao ispričati . Nikada nije kasno , pa je ovaj dan možda dobra prilika.

Čestitam Šefu na brzoj i primjerenoj reakciji , te potpisujem sve napisano u završnoj objavi.

 

Objavu editirao i skratio urednik.

 

Želim Vam odlično zdravlje !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svako nasilje prema bilo kome koji "nije kao mi" je nasilje prema svakom od nas. Drugim riječima, svi oni koji dignu ruku na homoseksualce (u fizičkom ili verbalno ili drugom smislu) prvo trebaju razmisliti o sebi kao problemu, a ne o drugima kao problemima.

 

Ipak s druge strane zabrinjavavajuće je da se i na one koji smatraju da je homosekslualnost medicinski poremećaj, a što nesporno jest kao i npr. kratokovidnost ili dalekovidnost (dakle ništa čega bi se čovjek trebao stidjeti) odmah okarakterizira kao one koji su homofobi ili slično.

 

Problem predrasuda je dakle dvostran ili višestran i na njemu treba temeljito proraditi. Kada predrasude budu manje prisutne u našem društvu, onda će se i naše društvo lakše razvijati, a do tada će nam radikalni stavovi diktirati život i stvarati nam nepotrebne podjele i teme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija