Jump to content

prometni prekrsaj


anonimno

Preporučene objave

 

Imala sam prometnu nezgodu manjih razmjera,no sa dusevnim i psihickim posljedicama(strah,neuroza),krivica jos nije utvrdjena.Mene interesira ukoliko me netko moze savjetovati, dali mi je moguce pokrenuti privatnu tuzbu protiv vozaca drugog vozila i koliko me to moze kostati,jer doista smatram da nisam kriva.Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo postaviti zahtjev za naknadu štete zbog pretrpljenog straha po polici automobilske odgovornosti vozila krivca. To znači da trebate provjeriti kod kojeg je osiguravajućeg društva vozilo drugog učesnika, za kojeg tvrdite da je prouzročio prometnu nezgodu, osigurano, te tamo postaviti odštetni zahtjev, zajedno sa medicinskom dokumentacijom - pretpostavljam da ju imate obzirom da govorite o neurozama i sl. Tamo bi se trebala utvrditi odgovornost vozača vozila za prometnu nezgodu i Vaše povrede, kao i visina naknade štete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imala sam prometnu nezgodu manjih razmjera,no sa dusevnim i psihickim posljedicama(strah,neuroza),

 

pretpostavljam da vase "dusevne boli" nitko objektivno nije mogao utvrditi, vi ste samo malo setali do psihijatra tvrdeci mu da nocu ne spavate i da se panicno bijite automobila od tog dana, a psihijatar je, nemajuci na raspolaganju druge dijagnosticke kriterije na papir zapisivao vasa trenutna razmisljanja? ni modrice, ni ogrebotine, pa da bar nesto opise? ne znam kako cete proci, no moj kolega nije dobio vojnu mirovinu iako mu se mozak suborca pogodjenog granatom prolio po pola uniforme i od tog dana nije vise bio isti. a sto se dogodilo vasem automobilu u kojem ste zadobili tako tesku psihicku traumu? ogrbotina zadnjeg odbojnika? doista traumaticno iskustvo, suosjecam sa vama....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

proimjenjuje se opći zastarni rok - dakle 3 godine od dana saznanja za opseg nastale štete, odnosno od dana kada Vam je stanje stabilizirano.

U svezi ostalih komentara - jedno je pravo na postavljanje odštetnog zahtjeva, a drugo ostvrenje tog prava. Naravno, nije dovoljno samo šetati do psihijatra da bi dobili lovu, potrebno je dokazati uzročno posljedičnu vezu sa prometnom nezgodom

Prema Zakonu o osiguranju čl. 200, oštećeni ima pravo dobiti pravičnu novčanu naknadu za ozljede, tj. Za pretrpljene fizičke bolove, za pretrpljene duševne bolove zbog smanjenja životne aktivnosti, naruženosti, povrede ugleda, časti, slobode ili prava ličnosti, smrti bliske osobe te za strah ,ali ta naknada ovisi o okolnostima pojedinog slučaja i ne smije biti izvor neopravdanog dobitka za neku osobu. To otprilike znači da ako je na vozilu nastala "nikakva" šteta, a osoba koja je postavila zahtjev nije imala fizičkih povreda, u pravilu neće moći ni "naplatiti" zahtjev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

 

Hm,meni zvuči kao da vi patite od potisnute agresivnosti.Korijene toga prepustiti ću nekom drugom da utvrdi,specijalisti recimo.Koristiti svog kolegu i njegovu tragediju da bi ste postigli dramatizaciju i rješili se nekih svojih frustracija na mjestu gdje to uopće nije potrebno niti prikladno govori samo o vama i vašoj kolegijalnosti.Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hm,meni zvuči kao da vi patite od potisnute agresivnosti.Korijene toga prepustiti ću nekom drugom da utvrdi,specijalisti recimo

 

potisnuta agresivnost? korijeni? ma ne treba specijalista, naime prije nekoliko mjeseci mi je razbijen zmigavac na vozilu i od tada sam "potisnuto agresivan". da li je to moguce? pa naravno, a i ucestalo je, evo vi ste zbog izgrebanog odbojnika postali "neuroticni" i "preplaseni".

 

Koristiti svog kolegu i njegovu tragediju da bi ste postigli dramatizaciju

 

postigao dramatizaciju? bas suprotno, tim primjerom ja vase psihicke poremecaje banaliziram. kolegijalnost? o cemu vi to, na koji nacin sam povrijedio kolegijalnost prema toj osobi navevsi njegov zivotni primjer?

 

inace, ovakvi primjeri nisu nista novo, a i postaju sve ucestaliji: u zelji za materijalnim okoriscavanjem pojedini ucesnici prometnih nezgoda doslovno izmisljaju raznorazne "povrede" koje se ne mogu ili tesko mogu objektivno utvrditi. prednjace trzajna ozljeda vratne kraljeznice (famozni ovratnik) i razni psihicki poremecaji. naravno, ovakve povrede odnosno stanja doista mogu postojati no osobno ne vjerujem da se kod normalne osobe mogu javiti prilikom nezgode "manjih razmjera". ovakva ponasanja su drustveno stetna jer su prvenstveno protuzakonita, a nakon toga ceh placaju svi vlasnici motornih vozila u obliku povecanja premija obaveznog osiguranja. naravno, ispastaju i oni doista povrijedjeni jer zbog poplave simulanata teze dolaze do pravicne odstete. mi po ovome nismo nikakav izuzetak, samo sto su nasa policija i pravosudje posebno nesposobni (ili nesto drugo) pa biznis cvate. u americi fbi uspijesno razbija cijele organizirane kriminalne skupine koje se bave ovakvim vrstama prevara, a koje ukljucuju i korumpirane prometne strucnjake i odvjetnike i lijecnike i, naravno, "ozlijedjene". no mup rh nije fbi, a hrvatsko pravosudje nije americko.

sve u svemu, zelim vam brz oporavak od strasnih psihickih trauma koje se prozivjeli, ali na zalost u tom slucaju necete dobiti bas puno novaca.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko imate takve strahove nakon, kako ste napisali, manje prometne nezgode, pa se vaše duševno stanje (neuroze) rapidno pogoršavaju i nakon čitanja odgovora kojima ste nezadovoljni, ne znam koliko vaše stanje opravdava i dozvoljava ponovno sjedanje za volan, a da se ne dovede u pitanje sigurnost drugih sudionika u prometu...

Pazite, postoji Zakonska mogućnost da se uputite na izvanredni zdravstveni pregled i ostanete bez vozačke...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pazite, postoji Zakonska mogućnost da se uputite na izvanredni zdravstveni pregled i ostanete bez vozačke...

 

dapace, cak i zakonska obaveza ukoliko bilo tko od ovlastenih, a u konkretnom slucaju bi to ponajprije mogao biti lijecnik-psihijatar koji lijeci g-dju posumnja da je njeno psihicko stanje promijenjeno od zadnjeg zdravstvenog pregleda za vozaca kojem je pristupila.

u svakom slucaju, psihicki labilni vozaci zbog svojih sklonosti ka panicnim i neadekvatnim reakcijama na uobicajene podrazaje u cestovnom prometu predstavljaju opasnost kako za sebe same, tako i za ostale sudionike u prometu.

zahvaljujem na intervenciji kojom ste, na neki nacin, zastitili moje pravo da na ovom forumu iznosim vlastito misljenje neovisno svidja li se ono nekome ili ne, ali i pokazali da je forum moderiran i da postoje oni koji su nadlezni prosudjivati je li neciji post prihvatljiv ili ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Alarmirajte nacionalnu gardu i specijalne postrojbe.Xsaro,nisam se nadala ovome od Vas.Zašto niste reagirali i zaštitili mene?Zar mi je biti uskraćenom za minimalno razumjevanje i poštivanje u odnosu na moj upit jer se isti nekome učinio banalan,smiješan i očito uvredljiv po nekoj osnovi?Suglasna sam da ovo nije mjesto za emocionalne oscilacije kao ni razmirice takvog tipa,ali zar je u redu Xsaro načelno poniziti slučaj kao što je to gore učinjeno na osnovu vlastitih predrasuda i sklonosti osuđivanju neovisno o neupućenosti u predmet? Nije u redu,uopće,no dobro.što je,tu je .Lijep pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašto niste reagirali i zaštitili mene?

 

vjerojatno zato sto vama osobno ne prijeti nikakva opasnost pa vam nije ni potrebna zastita. nadalje, pogresno tumacite ono sto se dogodilo, moderator nije zastitio niti mene niti moje stavove niti je "stao na moju stranu", vec je samo - i to posredno - zastitio *pravo* da iznosim te stavove, a koje ste vi ugrozili zahtjevajuci da ne pisem u ovom threadu.

 

u vezi vaseg vapaja za "razumijevanjem", evo stize: divim se da unatoc prozivljenoj traumi i dvije psihijatrijske dijagnoze jos uvijek mozete razmisljati proracunato i racionalno pa, cini se, vise brige pokazujete za mogucnost i cijenu pokretanja parnice nego za vlastito zdravlje i mogucnost izlijecenja. zadovoljni sada?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija