Jump to content

zamrzavanje invalidske mirovine


darac34

Preporučene objave

Ne može. Opća nesposobnost za rad je stanje fizičke osobe koje znači da ona ne ispunjava opće uvjete za zasnivanje radnog odnosa. Bez obzira na godine života osoba može izgubiti opću radnu sposobnost zbog ozljede, profesionalne bolesti ili druge bolesti. Kaže se da se opća nesposobnost za rad odnosi na sve poslove i zadatke. Takva osoba ne može sklopiti ugovor o radu.

 

Da je u pitanju profesionalna nesposobnost za rad došlo bi u obzir pitanje profesionalne rehabilitacije (prekvalifikacije odnosno dokvalifikacije), odnosno gdje ste bili u mirovinskom na procjeni radne sposobnosti (samo ako imate profesionalnu nesposobnost i preostalu radnu sposobnost) tamo bih Vam preporučio i da odete (sa rješenjem) i porazgovarate sa njihovim pravnikom oko mogućnosti da radite na ugovor o radu s time da ćete dobivati bitno manju mirovinu i plaću i morati ćete plaćati sve poreze i ostale "namete" koje plaćaju svi zaposleni.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija