Jump to content

Pobjegao s mjesta nesreće


anonimno

Preporučene objave

Prije nešto više od dva mjeseca suprug je imao prometnu nezgodu. Udarilo ga je kombi vozilo koje se kretalo po njegovoj strani ceste. Cijela lijeva strana auta nam je oštećena. Pošto se vozač nepoznatog kombija nije zaustavio zamolili smo prvog vozača da ga slijedi i zapiše broj. Gospodin se ubrzo vratio i rekao da opisani kombi zaustavljen par kilometara dalje i da vozač obilazi vozilo i gleda branik te da je to vozilo sa oznakom HT i dao nam je broj i svoje podatke ako ga budemo trebali. Taj gospodin ne može posvjedočiti da je zapisani kombi oštećen jer je bila noć a on nije baš blizu prilazio. Bila je policija, napravljen je zapisnik, slikan auto i ništa. Prema našim saznanjima policija je pronašla i kombi i vozača koji je tu noć bio na tom terenu ali i još dvojca kolega. Vozač koji dva dana nije dolazio na posao, se je nakon osam dana javio u policiju i tvrdio da to nije bio on i da je njegov kombi neoštećen. Nama je ostala šteta na autu od devetnaest tisuća kuna koju osiguranje neće platiti jer je policija osiguranju dala izvještaj da je i vozač i vozilo nepoznato a najgora je činjenica da će se vozač koji je najvjerovatnije bio pijan i zato je pobjegao, izvući nekažnjeno. Mi sumnjamo da policija nije odradila svoj posao možemo li ih natjerati da pregledaju sva tri kombi vozila koja su tu noć bila na terenu i mogu li se na vozilu utvrditi neki popravci koji odgovaraju našim oštećenjima. I

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kod policije osobno zatražite zapisnik o uviđaju. Iz njega će biti vidljivo što je policija poduzela u ovom slučaju. Ako ste imali podatak o registarskoj oznaci vozila koje Vas je oštetilo policija je bila dužna odmah potražiti to vozilo, provjeriti da li na njemu ima oštećenja i uzeti izjavu vozača. Ako su provjerili vozilo i na njemu utvrdili oštećenja koja bi mogla odgovarati po opsegu, bojom i sl. to je trebalo biti evidentirano. Vi u tom slučaju imate pravo na naknadu štete jer je vozilo poznato. To što se nemože sa sigurnošću utvrditi tko je tim vozilom upravljao, za naknadu štete nije relevantno. Policija samo nije mogla pokrenuti po službenoj dužnosti prekršajni postupak. Time možete dakle dokazati da je određeno vozilo sudjelovalo u prometnoj nezgodi. Ostaje još pitanje odgovornosti tog vozila za Vama nastalu štetu. To je moguće također temeljem zapisnika policije, ako je bilo tragova na mjestu nezgode (tragova kočenja, ostataka vozila) i svjedoka koji bi mogli potvrditi Vašu izjavu o tijeku nastanka nezgode.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Navodno da je policija drugo jutro pronašla taj kombi u HT-u, ali u Zagrebu a nezgoda se je dogodila na području V. Gorice, mislim da oni nisu išli gledati taj kombi nego su kontaktirali Zagrebačku policiju.

Iz nekih izvora saznala sam da se vozač tog kombija nije javio na posao. Ja ne znam da li je prijavljeni kombi imao kakva oštećenja jer nam policija nije ništa rekla a na sve naše upite odgovarali su da je istraga u toku. Rekli su nam samo da je vozač nakon nekih osam dana došao kod njih i da su u razgovoru utvrdili da on nije sudjelovao u toj nezgodi. Mene zanima kako doći do izvještaja, kad su oni pregledali taj auto i kako? Problem je u tome što HT ima jako puno istih vozila i lako je zamijeniti registarske tablice a pri nekom površnom pregledu to se ne bi uočilo.

Isto tako tražili smo da uzmu uzorak boje sa našeg auta što su oni preko volje i učinili ali kad su došli po boju odmah su mi govorili da odustanem od svega. Nalaz boje isto nismo dobili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Prije svega hvala na savjetima i zahtjev za ozljede je predan. Evo ovih se dana "završio" moj slučaj. Saznala sam da ne mogu ništa učiniti jer je ta osoba povukla neke veze sa kojima se ja nikako ne mogu mjeriti. Ne znam samo do kuda su ljudi spremni ići jer nije isto izvući se od plaćanja kazne za krivo parkiranje i nečeg ovakvog. No kako god bilo ja sam sretna i zahvaljujem Bogu što te noći nije sve puno gore završilo i što mi djeca imaju oca. I uprkos svemu ja ću ih učiti da se poštenje isplati i da svatko mora preuzeti odgovornost za svoje ponašanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega hvala na savjetima i zahtjev za ozljede je predan. Evo ovih se dana "završio" moj slučaj. Saznala sam da ne mogu ništa učiniti jer je ta osoba povukla neke veze sa kojima se ja nikako ne mogu mjeriti.

 

samo polako, ako se ta osoba "izvukla", a kako se moze zakljuciti iz vaseg dosadasnjeg pisanja "izvukla" se na nacin da je "dokazala" da ona nije sudjelovala u konkretnoj prometnoj nezgodi, to jos uvijek ne znaci da je vas odstetni zahtjev u onom dijelu koji se tice ozljeda nenaplativ.

imate li zapisnik o uvidjaju nesrece i sto tamo pise? moze li se iz toga zakljuciti da se

1-prometna dogodila

2-da vi niste krivi za nju

bez obzira na to sto je drugo vozilo/vozac nepoznato?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za ozljede će mo dobiti i to navodno nema veze sa tim što je počinitelj nepoznat. A zapisnik o uviđaju je dobila odvjetnica i u njemu samo piše da je počinitelj nepoznat. Mi definitivno nismo krivi i postoji zapisnik o događaju koji je napravljen isto veće ali poćinitelj navodno nije nađen. To tko je zapravo osoba koja je napravila sudar smo mi saznali preko nekih prijatelja tako da ne možemo ništa napraviti u vezi toga. Odvjetnica je rekla da kad bi i išli na sud ne bi ništa dokazali i da je zastara nakon dvije godine. A budući da smo mi sami snosili popravak koji je bio prilično skup baš i nemamo novaca za takve stvari. No nema veze, bilo pa prošlo, samo me boli nepravda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija