Jump to content

visina plaće u ministarstvu ...


JPMontyica

Preporučene objave

draga Kolegice,

 

u svim Ministarstvima uopće nije važno što imaš ili nemaš pravosudni ispit. Bez obzira na to, plaća ti je manja od 4000kn ( s prijevozom ti je negdje oko 4000, ovisi o tome koliko staža imaš).

Nitko tko želi pristojnu plaću ne treba raditi u državnoj službi jer tamo takvih plaća nema. Državna služba je dobra samo ako želite na poslijediplomski, ako Vam je privatni život važan i ako Vam posao nije sve na svijetu i ako želite na godišnji bez da se osjećate kao kriminalci (iako se zna dogoditi da i u državnoj službi ne možeš na godišnji kad želiš). Naravno i nitko ti neće dati otkaz ako se razboliš. A plaća? Plaća je SRAMOTNA! :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zato i fali pravnika po ministarstvima...

 

Ne znam točno sadašnje koeficijente i uvjete napamet, pa računaj 10% gore-dolje:

 

Počinješ s nešto ispod 3500. Nakon pripravničkog raste par stotina kuna. Sa zvanjem savjetnika (prije 5 sada 3 godine) dođeš na 4.500. Viši savjetnik (prije 10, sada 6 godina) će imati nešto preko 6000, naravano ako ima takvo mjesto otvoreno. Načelnik s troje djece na poreznoj kartici će nagurati oko 7000.

 

Preko toga, 7-8.000 kn su ti zvanja tipa "savjetnik u kabinetu ministta", "savjetnik kluba zastupnika s više od 10 zastupnika" i "savjetnik predsjednika vlade", ali je malo teže do toga doći.

 

Dodatak na magisterij znanosti je 8, a na doktorat 15%. Inspektorski dodatak je 10%, ali računaj da nije baš ugodno pisat rješenja raznim mafijašima da im zatvaraš/rušiš/zabranjuješ djelatnost i onda mirno poslat djecu u školu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

G-V thanks na iscrpnoj analizi i informaciji.

 

Sudski savjetnici imaju 4 900 kn, znači opet više od savjetnika u Ministarstvu.

 

Sramota je to za pravnike. Možda jednog dana dođe do promjene situacije, makar teško je to za povjerovati jer kad se radi o državnoj kasi, uvijek se štedi na plaćama.

 

Privatni sektor je jedina mogućnost za stjecanje kakvo - takvog kapitala.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija