Jump to content

prijetnje i maltretiranja - kako se mogu zaštiti?

sibila

Preporučene objave

Razvedena sam već 2 godine, imam kćer od 4 godine. Nezaposlena sam, živim u stanu koji je vlasništvo mojih roditelja u kojeg se prije godinu i pol uselila i moja starija sestra.Roditelji i ona su mi rekli da je to samo privremeno rješenje,da će živjeti s nama samo 2 mjeseca.Naravno,to joj nije bila namjera,nego je očekivala da ću se ja - razvedena i nezaposlena - prije ili kasnije zajedno s kćeri vratiti u roditeljsku kuću.Kako se ja nemam namjeru vratiti,već ostati živjeti u stanu (tražim posao, ali ga nikako ne mogu dobiti - iako imam VSS), sestra me svakodnevno maltretira, vrijeđa i ponižava, ničim ne doprinosi domaćinstvu - niti kupuje namirnice niti plaća režije (a zaposlena je i ima plaću od 7 000 kn).Račune podmiruju roditelji, a meni daju oko 300kn tjedno. Njezina verbalna (i ponekad fizička) maltretiranja sve više eskaliraju, a posljednja stvar koju mi je ½servirala½ je da će me prijaviti Centru za socijalnu skrb - da sam loša majka i da zanemarujem i izgladnjujem kćer?!? Ako svoje prijetnje ispuni, što me čeka?! Mogu li što učiniti, prijaviti nekom te prijetnje i sveukupnu situaciju u kojoj živim?! Roditelji mi ne pomažu, štoviše prijete mi deložacijom ukoliko se ½ne smirim½ i ako se ne prestanem svađati s njom!! IMAM LI JA IKAKVA PRAVA?!

Najgore od svega je što moja kćer pati, stalno sluša svađe ili trpi zbog napetosti...Prvo je gledala kako joj se roditelji svađaju, a sad ovo, a ovo je još gore...Moje je zdravstveno stanje sve gore, imam 53 kg na 174cm visine! Nemam se kome odseliti, na bivšeg muža ne mogu računati, nezaposlena sam pa ne mogu iznajmiti stan. Molim vas, što da radim, mogu li je tužiti za nanošenje duševnih boli ili tražiti zabranu prisupa mojoj kćeri? Bilo što, samo da mi se ne usudi prijetiti više!

Dijeli na drugim stranicama

Nasilje je nasilje, dolazilo od supruga, roditelja ili sestre. A svi imamo pravo na zaštitu od nasilja. I zato, javite se VI (da preduhitrite sestru) socijalnoj radnici u Centru za socijalni rad na svojoj općini, zamolite za termin za razgovor i ispričajte sve ovo što ste i na forumu. Budite sabrani i uvjerljivi dok to iznosite i tako ćete pokazati da ste odgovorna osoba i majka. Oni će sestru pozvati na razgovor, što joj neće biti lako ni ugodno. To će je možda malo zaustaviti. A ako ne, ili ako ta njezina maltretiranja postanu zaista neizdrživa, slobodno pozovite policiju. Da samo vidite kako dolazak policije može djelovati i na najnapaljenijeg nasilnika!!!! Kad jednom vidi da se ne date maltretirati i da možete i hoćete tražiti zaštitu, a da ona uz to može zaraditi i prijavu, vjetojatno će se primiriti. A vama želim da što prije nađete posao s pristojnom plaćom, koja će vam omogućiti da se osamostalite. Znam što prolazite, ja sam bila u sličnoj situaciji, ali s 2 djece! Budite odlučni, nemojte pustiti da vas nevolja nosi, već se uhvatite u koštac s problemima. To će vam dati snagu i samopouzdanje.

Sretno!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija