Jump to content

Nemrem dihat!


magel

Preporučene objave

puf - pant

 

Ne mogu više ovako.

Svako malo pa mi poslodavac uvali nadzor za izvođenje objekta koji nema ni lokacijsku a da ne spominjem grđevinsku. U zadnje 4 god. nadzirao sam cca 100 objekata a samo dva su imala građevinsku, 50-tak lokacijsku a sve ostalo je u postupku izdavanja. Sve kontra zakona, a ako nećeš onda šikaniranje.

trenutno 23 objekta istovremeno.

Ima li koji pametan savjet koji nisam čuo.

 

 

:bonk:

 

ps. za koji je ovo forum? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Samo ne dopustite da vam se prekoračuje radno vrijeme! Prekoračenje radnog vremena je moguće samo zbog izvanrednog povećanja opsega poslova ili sezonskih poslova.

Prema tome ako to traje godinu dana, onda nema riječi o tome da se radi o prekovremenom ili sezonskom radu i poslodavac vas ne može prisiljavati na prekovremeni rad.

 

S druge strane, ako je sve to bilo u radnom vremenu i sukladno vašimm zaduženjima, nemate se mogućnosti izvlačiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sam s prekovremenim satima, pa imam dug od prošlog kolovoza s izrazom "bit će".

Sad samo u radno vrijeme, poslje okrenem prekidač u sivoj tvari i free time.

Više me muči do kada ću lagati lokalnim upravama i samoupravama, državnim tijelima...

 

A vjerujte to svi rade.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Magele, to svi rade, ali tu i tamo netko i nagrabusi. Iskreno se nadam da to nećete biti baš Vi.

 

Zadržati posao i raditi nasuprot vlastite savjesti je vrlo teško. Čovjek mora ponekad donijeti odluku - ili nastaviti tako raditi i prihvatiti taj svojevrsni "križ" na leđima ili se tome suprostaviti. Suprotstaviti se (jer ionako tako svi rade) je problem, posebno ako nemate pametniji (i bolje plaćen) posao u (sigurnoj) rezervi, a trpljenje Vam očito više nije baš posebno prihvatljivo.

 

Ako dođe do kakove gabule, problem više neće biti samo u Vašem trpljenju, nego u činjenici da ste to MORALI raditi.

 

Zato bi bilo jako dobro da imate (i/ili skupljate) malo-po malo dokaze o činjenicama da ste tako MORALI raditi.

 

Vi sami najbolje znate što Vaš posao znači za Vas, a što za druge (u konačnici). Vi najbolje znate što takav način rada u stvarnosti nosi sa sobom.

 

Ako Vaš poslodavac ne radi po zakonu, Vas tjera da radite protuzakonito, "jer svi tako rade", morate biti svjesni ako do ičega dođe i negdje "pukne", da ćete prije ili kasnije u tom slučaju i Vi snositi odgovornost jer ste znali da je - protuzakonito.

 

Da sam ja na Vašem mjestu, ne znam što bih napravio. Osobno sam drugačiji tip osobe, vjerojatno bih pronašao neki drugi posao kod nekog drugog poslodavca, vjerojatno čak i drugačiji posao (jer ako "svi tako rade" isto će biti i kod drugog poslodavca).

 

Iskreno, ako ste zadovoljni poslom i svime ostalim (osim spomenutog detalja), a nemate mogućnosti promijeniti stvari (ili barem ne danas, sutra...) ... ne ostaje Vam baš neki izbor. Na Vašem mjestu bih u prijateljskom tonu i "ćaskanju" sa nadređenima uvijek upozorio na sve propuste, čak bih im to lijepo napisao na papiru u obliku pisanog izvještaja, u stilu "gle, to su moja zapažanja", dao bih im to na ruke, po mogućnosti uvijek u prisutnosti svjedoka, kod kuće bih uvijek evidentirao dan kad sam im predao izvještaj, a svaki bih izvještaj (kopiju) stavio u mapu... da se nađe u slučaju frke pri ruci.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napraviš (dovedeš do kraja i staviš u funkciju) objekt vrijednosti 40-ak mil. kn bez građevinske. Dokumentacija za građ. je predana. Pitanje je da li će ikada biti izdana. Imovinsko pravni odnosi...

državni inspektor napiše kaznu, direktor (tvrtka) plati 10 000 kn i pojeo vuk magare.

:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija