Jump to content

čl 277 st. 3 ZSCP-a???


anonimno

Preporučene objave

Morate pročitati i čl.276. jer su vezani.

U čl.276. st.1. se propisuje obveza ispitivanja motornih i priključnih vozila. Postupku podliježu vozila proizvedena pojedinačno ili u neznatnoj seriji. Vozila na kojima se vrši nadogradnja, pregradnja ili zamjena serijskog dijela ili uređaja moraju prije puštanja u promet biti ispitana. Isti postupak se odnosi i na pojedinačno proizvedene ili pregrađene serijske uređaje i dijelove bitne za sigurnost prometa na cestama.

St.2. se odnosi na obvezno ispitivanje konstrukcijskih osobina i uređaja vozila sa nepoznatim tehničkim podacima nužnim za tehnički pregled i registraciju, a cilj ispitivanja je usmjeren na identifikaciju tih podataka.

St.3. se odnosi na izdavanje potvrde o tehničkim podacima iz st.1. i 2., a st. 4. sadrži odredbu o cilju postupka ispitivanja vozila - provjera da li su pojedini uređaji na vozilima homoligirani.

Pa vam onda u čl.277. st.1., 2. i 3. pojašnjavaju tko obavlja ispitivanja iz prethodnog članka, i tako u st. 3. kaže da ispitivanje rezervoara plina na vozilu kojem je ugrađen uređaj za pogon na plin obavlja Državni inspektorat.

I to bi bilo ukratko to.

Zaboravih reći da se ovdje radi o Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija