Jump to content

Molim pomoć!


Hrvoje26

Preporučene objave

Imam jedan jako veliki problem. 2001 godine obolio sam od paranoidne shizofrenije i bio sam u jako kritičnom stanju. 2002 godine jedan prevarant iz Zagreba me je upleo u lažni kredit. Naime krivotvorio je kompletnu dokumentaciju o mome zaqposlenju i preko leasinga kupio automobil na moje ime, te ga zatim prodao. Nisam ispunio kreditni zahtjev, nisam krivotvorio dokumentaciju, nisam bio uopće u leasingu, ali potpis kod bilježnika je moj. U tome periodu sam bio u okovima shizofrenije i potpuno iskrivljene percepcije stvarnosti, te uopće nisam znao što se dešava oko mene. Psihijatrijskim liječenjem i terapijom sam danas u potpunosti izliječen, međutim ostaje problem kredita. Zakon provodi svoje, protiv mene je podnesena kaznena prijava krivotvorenja dokumenata . To je mali problem. Imama dokumentaciju i vještačenje o shizofreniji i neuračunljivosti. Nisam nikad kažnjavan, nisam to počinio u namjeri da ostvarim materijalnu korist, nisam ni dobio nikakve novce od toga. Neću biti sankcioniran i poslan u zatvor, ali ono što je zastrašujuće za mene jest činjenica da sam ja dužan leasingu 25.000 Eur. Njih ne zanima moja shizofrenija i da sam žrtva prevare, moje ime je na zahtjevu. Pokrenuta je ovrha, račun u banci mi je u blokadi, ne mogu se zbog toga zaposliti i primati plaću. Nemam novaca za odvjetnika. Što da radim??? Postoji li pravna aparatura i mogućnost da se oslobodim dugovanja, da dokažem da me je tip prevario i iskoristio u neuračunljivom stanju. Odakle da počnem, kome da se obratim i mogu li to sam provesti, jer nemam novaca za odvjetnika? Dragi pravnici, MOLIM POMOZITE savjet ili bilo što!!!

Sa zahvalnošću Hrvoje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Leasing tvrtku ste prevarili i ona ima pravo na naknadu štete, odnosno na to da joj vraćate rate. Kako ste sudjelovali zajednički s još jednom osobom trebali ste solidarno odgovarati, ali banka se odlučila na to da vas tereti (na što ima pravo) jer ste vi dali osiguranja za leasing). Zaposliti se smijete i možete jer ovrha na plaći ne znači zabranu zaposlenja. Druga stvar je to što ćete radi za crkavicu da otplatite dug koji ste zajednički s drugim počiniteljam kaznenog djhela stvorili.

Niste napisali što je s drugom osobom- vašim sudionikom?

Naime on je taj koji bi zajedno s vama trebao podijeliti odgovornost.

Očito je da niste kazneno gonjeni. S jedne strane to je dobro jer niste osuđeni, ali s druge strane ne postoji osnova po kojoj bi ste tražili i od vašeg supočinitelja da snosi dio duga. Najkraće vi ste izvukli najkraći kraj.

Što je bio predmet leasniga i gdje se sada nalazi predmet i da li vam je drugi supočinitelj dostupan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru! Predmet leasinga je automobil. Auto je prodan u Zagrebu visoko pozicioniranom policajcu (ironija). Njegova izjava će potvrditi istinu. Supočinitelj svega toga (koji je prodao auto i uzeo novac) je u Zagrebu. Doznali smo da je tip totalni kriminalac. !8. 06.imam sud u vezi kredita, radi krivotvorenja papira. S obzirom na okolnosti bit ću oslobođen (savjetovao sam se sa pravnikom). Postoji još jedan problem u tome. Kao jamca na leasingu tip je stavio mog brata. Nitko ga nije potpisao, nije bio kod bilježnika, u leasingu n ui auto kući. Nisam ni ja znao da ga je upleo. Tada je još bio u srednjoj školi. Puno stvari ukazuje na to da je tipu netko iz auto kuće dao zeleno svijetlo. Imali su više takvih slučajeva. Ono što me najviše zanima, postoji li način da se oslobodim duga s obzirom na svoje stanje i mogu li privatnom tužbom (tako su mi sugerirali) protiv tog tipa prebaciti dugovanje na njega. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji mogućnost da dug sa sebe prevalite na krivotvoritelja (u vašem slučaju ste doduše obodvojica) ako je leasing postupao savjesno (pretpostavimo da jest) onda ćete postati solidarni dužnici (drugim riječima leasing dobija joše jednog dužnika do kojeg može, a ne mora vršiti naplatu). Pojednostavljano ne prestajete biti dužnik, ali stičete mogućnost da leasing tereti kriminalca i da se (ako on ne plaća kredit) barem dijelom naplatitie od njega.

 

Vaš brat ne mora vraćati kredit i neka ga slobodno ne vraća ako se nigdje nije potpisao. Neka slobodno podnese kaznenu prijavu za krivotvorenje, prijevaru i slična kaznena djela koja dolaze u obzir u ovom slučaju

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija