Jump to content

viđenje s ocem


anaid

Preporučene objave

Djeca su nakon rastave povjerena meni, sada imaju 12 i 14 godina. Odmalena imaju vrlo slab odnos s ocem, još i kad smo živjeli zajedno nisu bili bliski (jer ga nikad nije bilo doma) a otkako smo rastavljeni, već 10 godina, ne javlja se, ne viđa se s njima, ne plaća alimentaciju.... Osim dva ili tri jadna pokušaja viđenja, nakon čega se opet godinama ne bi javljao ... Jednom se pijan pojavio pred školom u koju idu moja djeca, oni su pobjegli doma da ih ne sramoti. Alkoholičar je, sad već i s kroničnim poremećajima ponašanja. Čudno izgleda i još čudnije se ponaša.

No, nedavno je nazvao s agresivnim zahtjevom da vidi djecu, da se s nijma druži, da dođu k njemu ... (on živi u drugom gradu).

Djeca ne žele ni čuti da bi se vidjeli s njim. Ljuti su na njega, a i boje ga se, jer su ga vidjeli u strašnim izdanjima. Vrlo su zreli i taj je stav isključivo njihov, ne moj, ja pokušavam čak i ublažiti situaciju.

Što kaže zakon? Može li on zahtjevati da se druži s djecom, čak i ako to oni ne žele? U rješenju piše, znate već, svaki drugi vikend i sl. No, djeca me mole da ih ne dam i da mu kažem da ga ne žele vidjeti. Smijem li ja to? Kome se mogu obratiti da ih zaštitim? Što napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to što piše u rješenju je ono što vi njemu morate dati. međutim, zakon je predvidio moguće "promjene" u cjelokupnoj situaciji i za takve slučajeve predviđa pravljenje novog.

moj savjet vam je da se hitno obratite centru za socijalnu skrb.

oni će vas, nakon što razmotre situaciju, uputiti na daljnje korake.

najgore bi, kako god, bilo ostaviti ovako kako je, jer suprug, kako sad stvari stoje, ima pravo viđati djecu kako to piše, a tp svoje pravo može i ovršiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo mu ne možeš osporiti, ali niti djecu natjerati da idu k njemu. Ako te i tuži, uvijek postoje i protutužbe kojima ćeš dobiti na vremenu , ako je situacija takva da kao što opisuješ. S obzirom da je alkohol u pitanju u potpunosti si u pravu da trebaš zaštititi djecu, ali moraš napraviti više koraka. poslušaj savjet prije mog i izvijesti o svemu Centar za socijalnu skrb, odvedi djecu ovlaštenom psihologu Centra, tako da su onu najprije o svemu izviješćeni. Svjetovat će ti najvjerovatnije da moraš postupiti po rješenju o zajedničkoj brizi za djecu, ali postoji mogućnost što je isto vrlo moguće da je ulove na podatak da je on ipak alkoholičar koji i nenamjerno može nauditi svojoj djeci. Nakon toga pusti neka bude onako kako žele djeca, bori se za njihova prava, ako treba angažiraj i odvjetnika u nihovo ime, ako se ne varam postoji i dječji pravobranitelj, pa možda time i svi troje počnete pozitivno utjecati na oca djece da razmisli kakva je postao osoba. Ako i ne budete utjecali na to, to više nije vaša briga, važni ste samo vi. Znam da ovakav savjet možda nije fer prema onoj drugoj strani i da može zakomplicirati cijelu stvar ipak ponekad se čini jedino rješenje jer čovjek u alkoholiziranom stanju veća je opasnost za djecu i obitelj nego čitav niz zakonskih zavrzlama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija