Jump to content

Prijetnja objavljivanjem fotografija


NormaBell

Preporučene objave

Bivši dečko, luđački ljut zbog mojeg postupka koji je vjerojatno prouzročio svađu s osobom s kojom živi (poslala sam joj sliku koju mi je nacrtao prije 2-3 godine i koju ne želim imati kao ni ikakav odnos s njim), uz nebrojene uvrede najavio mi je sms-om da će na "baš zanimljive e-mail adrese koje je prikupio" poslati neke moje fotografije od prije par godina, iz vremena kad je naš odnos bio dobar, ako napravim "svoj idući zli korak". Neke od tih fotografija napravljene su bez moje dozvole. Njima bi mi uništio ugled i nanio veliku štetu. U vrijeme kad smo si bili dobro puno sam ga puta molila da te fotografije izbriše s digitalca, USB-a i računala, ali je on to svaki put odbio. Sada ih koristi na rečeni način.

Mogu li išta učiniti (mogućnost razgovora je isključena) da spriječim nešto što je kadar učiniti iz bijesa i osvete?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po svemu sudeci, ovdje se radi o ocitom primjeru one stare narodne "tko se maca laca, od maca i pogiba". Dakle, ako rezimiramo tvoje pitanje, dolazimo do slijedeceg zakljucka draga NormaBell: upravo si ti ta koja je pokrenula kotac kojem sada pokusavas izmaknuti. Iako tvrdis da "si siliku poslala osobi s kojom on zivi jer ne zelis imati nista s njim", mislim da ti takvo objasnjenje ne "drzi vodu". Ako zbilja nisi imala namjeru izazvati mu probleme, mogla si jednostavno tu sliku baciti u smece i sebi bi uskratila muke u kojima si se sada nasla. Ili si je mogla predati njemu osobno bez prisustva osobe s kojom zivi. Cini mi se da je on bio fer vise nego ti kad si poslala sliku jer je on svoju prijetnju uvjetovao, rekao je "ako ucinis jos jedan zao korak"...Znaci, samo od tebe trazi da se ubuduce suzdrzis od petljanja u njegov privatni zivot i zivot osobe koju voli i s kojom zivi. Ako bi njegove prijetnje ipak u medjuvremenu postale realna opasnost (cini mi se da zasad nisu), uvijek ti ostaje mogucnost odlaska na policiju i prijavljivanja kaznenog djela prijetnje. Sretno i pametnije ubuduce! :thumbsdown:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru.

Htjela bih samo nadodati par rečenica i pojasniti svoj postupak. Moj "zao korak" bio je slanje slike osobi s kojom on nije u emotivnoj vezi. To je osoba koja živi u njegovoj kući i donekle vodi brigu o njegovim bolesnim roditeljima i koja zna za sve njegove emotivne veze s dugim osobama, a i on za njezine veze. Zauzvrat za pomoć bolesnim starcima dobila je kod njega smještaj jer su je njezini roditelji doslovce izbacili iz kuće. U pitanju je dakle njihov uzajamni dogovor i obostrana korist, a ne veza. Njegov "dobar korak" prema meni bile su njegove laži i manipulacije kojima me financijski iskoristio i prevario dok smo bili u vezi. Ova slika je bila "naplata duga". Zašto bi onda njegova formulacija mogla okrenuti vodu na njegov mlin u slučaju tužbe? Pa nisam ja prevarila, iskoristila i oštetila njega nego on mene. Ja samo želim da mu se fotografije uzmu i da mi prestane slati poruke, obraćati mi se na ulici, prijetiti i vrijeđati me. U našoj vezi lažljivac, muljator i prevarant bio je on, a ne ja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma cuj, nitko od nas nije pozvan da ti drzi moralne prodike, posebno sto nitko nije "bez putra na glavi". Tu smo samo da pokusamo pomoci ako mozemo, mislim da sam svoj "savjet" iscrpila u proslom postu. Jos samo jedan dodatak: ne brisi sms poruke koje ti on salje, cisto tako, zlu ne trebalo...Pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija nije servis za oduzimanje fotografija. Ona ih oduzima ako su predmet počinjenja kaznenog djela. U vašem slučaju možda jesu, a možda nisu. Osoba je rekla da će ih dostaviti na mailove ako vi učinite nešto zlo. Naravno da nije dopustivo na zlo odgovarati zlom, ali bi to bio razlog da se djelo smatra beznačajnim. Dakle prijava bi mogla biti odbačena. Fotke mogu, a ne moraju biti oduzete jer nigdje ne piše kakve su te fotke. Samim uvidom se može utvrditi da su kompromitirajuće pa se radi razloga javnog morala oduzmu.

 

Glede vaše konstatacije da vas je on iskoristio, izmuzao i slično:

Ljubavni jadi nisu predmet kaznenog prava, ali mogu postati ako se pretoče u počinjenje kaznenog djela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija