Jump to content

Zdravstveno i ugovor o djelu


Blanka

Preporučene objave

Eto i mene :-)

 

Tražila sam po starim temama ovo, ali nisam našla osim jedne stare neodgovorene, pa se unaprijed ispričavam ako se ponavljam.

 

Pitanje:

 

Ako sam na hzz bila prijavljena i preko njih sam ostvarila zdravstveno osiguranje, danas su mi rekli da moram otići na hzzo jer sam u prošlom mjesecu dobila naknadu po ugovoru o djelu veću od 1000,00 kn.

 

Što sad to znači ?? Zvala sam tetu u hzzo i rekla mi je da nigdje u zakonu ne stoji da se ja sad moram prijavljivati na hzzo. Ali....gubim li pravo na zdravstveno osiguranje ako se ne prijavim? I ako gubim, kako da se prijavim ??

 

Hvala puno na pomoći !!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o djelu sklopljen je na 8 mjeseci ( na zahtjev jednog ministarstva ). Po tom ugovoru svaki ću mjesec dobivat isti mjesečni iznos slijedećih 8 mjeseci. Da li to nešto mijenja na stvari il i dalje sve ostaje kako je ???

Ustvari, ne razumijem zašto me teta iz hzz poslala u hzzo i koja je tu moja obaveza?

 

Hvala puno, puno....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eh sad to ti je malo kompliciranije, naime porezna uprava će zabilježiti uplate po tom ugovoru o djelu (pretpostavljam da će doprinose uplatiti naručitelj) i moguće je da na kraju ispadne da ne možeš koristiti osnovu osiguranja nezaposlene osobe, već recimo:

 

osobe koje na području Republike Hrvatske obavljaju gospodarsku djelatnost obrta i s obrtom izjednačenih djelatnosti, osobe koje samostalno u obliku slobodnog zanimanja obavljaju profesionalnu djelatnost te osobe koje u Republici Hrvatskoj obavljaju djelatnost poljoprivrede i šumarstva kao jedino ili glavno zanimanje, ako su obveznici poreza na dohodak ili poreza na dobit, a nisu osigurane po osnovi rada,

 

javi se u HZZO, nek ti to meritorno detaljno objasne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija