Jump to content

Što znači revizija?


Migi31

Preporučene objave

U postupku priznavanja prava na invalidsku mirovinu ili prava na profesionalnu rehabilitaciju hrvatskom branitelju iz DR, revizija je postupak ispitivanja nalaza i mišljenja prvostupanjskog vještaka HZMO-a od strane Povjerenstva za reviziju ocjene invalidnosti.

U postupku revizije Povjerenstvo za reviziju "ispituje je li ovlašteni vještak HZMO-a pravilno primijenio odredbu članka 15. Zakona, je li trajni gubitak radne sposobnosti (opća nesposobnost za rad) ili profesionalna nesposobnost za rad u cijelosti posljedica ranjavanja, ozljede, zatočeništva u logoru, bolesti, pogoršanja bolesti, odnosno pojava bolesti neposredna posljedica sudjelovanja u obrani suvereniteta Repub¬like Hrvatske ili je trajni gubitak radne sposobnosti (opća nesposobnost za rad) ili profesionalna nesposobnost za rad dijelom prouzročena ranjavanjem, ozljedom, zatočeništvom, bolesti, pogoršanje bolesti, od¬nos¬no pojava bolesti neposredna posljedica sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a djelomice ranjavanjem, ozljedom, bolešću ili pogoršanjem bolesti izvan tih okolnosti; (...)."

Nakon obavljena postupka revizije Povjerenstvo se može s nalazom prvostupanjskog vještaka HZMO-a suglasiti ili ga ne prihvatiti i vratiti na ponovni postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija