Jump to content

Zaštita osobnih podataka


svjedok

Preporučene objave

Kako je moguće da jedna ravnateljica ustanove kojoj je osnivač grad u kojem živim, može tražiti i dobiti od Zavoda za zapošljavanje uvjerenje da jedna osoba nije evidentirana na istom Zavodu kao nezaposlena? Uvjerenje nije dobila u gradskoj ispostavi, pa je tražila i dobila u županijskoj. Njoj to treba kao dokaz da je u pravu što tu osobu diskriminira pri zapošljavanju. Ista kolegica protiv ustanove vodi spor i traži nadoknadu štete, čeka se pravomoćna presuda. Dok već 18 godina čeka posao i javlja se na sve natječaje, radi povremene poslove nadzora u Centru za socijalnu skrb na ugovor o djelu i po toj osnovi je za proteklu godinu zaradila 11000 kuna. Kako se isplata vrši jednom u tri mjeseca, dobije oko 2500 kuna i formalno je skidaju sa zavoda na 2 i po mjeseca, da se vrši svaki mjesec ne bi je skidali uopće iz evidencije. Ravnateljici je to dokaz da ona radi i da joj ne treba posao u ustanovi kojom ona ravna!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je moguće da ravnateljica druge ustanove kojoj je osnivač također grad ima personalne dosjee pune ugovora na neodređeno radno vrijeme kojima je datum potpisivanja raniji od datuma na obavjesti zavoda za zapošljavanje i dozvoli gradskog ureda da nema prijavljenih osoba u otkaznom roku, pa nakon 7 godina uspiju osvanuti drugačiji papiri, ponešto s novim datumima na papirina zavoda za zapošljavanje, nešto prepravljenih zapisnika ... odbora, a inspekcija joj se šeta kroz ustanovu svake godine višekratno zbog raznoraznih prijava, a nikad da se primi onoga o čemu sve znaju?

Eto, malo spretnosti, malo smješak, malo... i sve se može...

Konkretan slučaj koji spominjem ne bismo mogli nazvati zaštitom osobnih podataka, ali zaštitom vlastitih propusta i to zaštićenom od strane inspekcijskih službi svakako :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa kako se zaštititi od onih koji su zaštićeni od posljedica vlastitih propusta i ne samo propusta, već promišljenih, zlonamjernih i diskriminirajućih poteza? Znamo da imaju podršku i debelo zaleđe u gradskoj upravi, inspekcije se ne udubljuju u problem, svi su slijepi dok se ne nađu i poziciji poniženog i obespravljenog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija