Jump to content

Kad će prva mirovina !


Kompa

Preporučene objave

Da vas pitam.

 

Umirovljen sam sa 11.04.2007. godine iz MUP-a.

Provesionalna nesposobnost za rad. Još nemam rješen statusa RVI-a, čekam poziv za komisiju.

 

Od mirovinskog i od vojne komisije ( gsp. Tabor.. ) potvrđena mi je profesionalna nesposobnost za rad i to u omjeru 30 % rat a 70 % izvan njega.

 

Dobio sam sva rješenja i od MUP-a ( o prestanku radnog odnosa povodom odlaska u mirovinu i otpremninu u iznosu od nešto manje od 10,000 kn i novac od odore ) i od mirovinskog i imam i zdravstvenu iskaznicu od mirovinskog, ali nikako pa nikako da mi dođe rješenje o visini mirovine i prva mirovina ( od 11.04.2007. god., kada mi je službeno prestao radni odnos u MUP-u i od kada sam službeno i pravomoćno u mirovini ).

 

Hoće li oni meni to onda sve zaostatke platiti ?

 

I kada bi se trebao nadati prvoj mirovini i tom rješenju o visini iste. I kolika bi mogla biti otprilike ( bio sam u SJP tijekom rata ). :-?:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čeka se od dana izlaska na vještačenje do prve mirovine oko 3-4 mjeseca (tako je u zadnje vrijeme kod nas u Osijeku). Znači u srpnju ili kolovozu bi trebala biti mirovina iako se zna dogoditi da to oni i "razvuku". Dobit ćeš zaostatke ali od dana kada ti je liječnik opće prakse zaključio bolovanje, a ne od dana od kada si po rješenju u mirovini jer si dobivao plaću do primitka rješenja. Kada ti stigne rješenje o visini mirovine vrati zdravstvenu iskaznicu u svoju PU i moraš podnijeti u HZZO-u zahtjev za novom zdravstvenom iskaznicom. Dakle PK-1 od prošle godine, potvrdu o ukupnim primanjima iz MUP-a od prošle godine, potvrdu iz porezne uprave, ispuniti zahtjev ali prethodno pitaj u HZZO-u što ti sve točno treba. Kada budeš išao na komisiju za priznavanje statusa HRVI ako dobiješ barem 20% invalidnosti kopiju prvostupanjskog rješenja (i original na uvid) odnesi u mirovinsko (prethodno pitaj i tamo što ti sve točno treba od dokumentacije) da ti obračunaju po povoljnijem koeficijentu. Sadašnja visina mirovine baš i neće biti nešto naročito, ali dobro da su ti i to dali s obzirom da nemaš status HRVI.

 

Sve u svemu mislim da si trebao još "razvući bolovanje" barem do izlaska na komisiju za procjenu invalidnosti - HRVI pa tek onda podnijeti zahtjev za procjenu radne sposobnosti ali dobro-što je tu je.

 

Imaš pravo i na umirovljeničku značku ali prvo moraš podnijeti zahtjev u svojoj PU u kojem moraš navesti i broj stare značke koju si nosio dok si radio.

 

Kada budeš dobio drugostupanjsko rješenje trebao bi imati pravo i na dionice ali o tom potom jer je sada u Hrvatskom fondu za privatizaciju "nezgodno stanje" pa do tada ionako imaš vremena dok se ne formira opet fond ili neko drugo tijelo pa ćeš njima također podnijeti zahtjev uz ovjerenu presliku drugostupanjskog rješenja i presliku osobne iskaznice (tako je do sada bilo).

 

Dobro došao u penzionersku elitu.

:hekla:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljavac je napisao:

Kada ti stigne rješenje o visini mirovine vrati zdravstvenu iskaznicu u svoju PU i moraš podnijeti u HZZO-u zahtjev za novom zdravstvenom iskaznicom. Dakle PK-1 od prošle godine, potvrdu o ukupnim primanjima iz MUP-a od prošle godine, potvrdu iz porezne uprave, ispuniti zahtjev ali prethodno pitaj u HZZO-u što ti sve točno treba.

Imaš pravo i na umirovljeničku značku ali prvo moraš podnijeti zahtjev u svojoj PU u kojem moraš navesti i broj stare značke koju si nosio dok si radio.

 

:hekla:

 

To sam sve već napravio i imam mirovinsko zdravstveno i knjižicu zdravstvenu mirovinsku ( ljubićaste boje ) i sina sam prijavio na sebe.

 

A kada mi je doktor zaključio bolovanje 10.04.2007. a od 11.04.2007 sam na bolovanju.

 

Jedino sam radio u MUP-u ali u dvije trazličite PU, pa sada kada ću dobiti mirovinu ko zna ????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija