Jump to content

Uporabna dozvola


vlado14

Preporučene objave

Molim pomoć.

Građevinska dozvola je izdana 1977. godine, kuća je izgrađena i useljena do 1892. godine, međutim, čistim propustom nije uknjižena u gruntovnici (upisano je samo zemljište). Pretražio sam internet i zbunjen sam različitim podacima. Po jednima, kuću ne mogu uknjižiti bez uporabne dozvole, po drugima, uporabna dozvola nije potrebna za kuće čija je građevinska dozvola izdana prije 1991. godine. Treba li mi uporabna dozvola? I ako tko zna, koliko košta uknjižavanje (sa i bez uporabne dozvole)?

 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uporabna dozvola i pod uvijetom da nije bilo nikakvih zahvata u prostoru i prenamjene, nije potreba za zgradu izgrađenu prije 15.veljače 1968.godine. Ukoliko je bilo nakon toga nekakvih zahvata u prostoru kojima se utječe na bitne promjene unutar ili na zgradi a za što je potrebna građevna dozvola potrebna je i uporabna dozvola.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

UPIS GRAĐEVINE U ZEMLJIŠNE KNJIGE

Članak 141.

Nadležni sud će izgrađenu građevinu upisati u zemljišne knjige ako je za tu građevinu izdana uporabna dozvola.

Građevinu za koju se ne izdaje uporabna dozvola i građevinu za koju se prema propisima koji su važili u trenutku njezine gradnje nije izdavala uporabna dozvola sud će upisati u zemljišne knjige bez uporabne dozvole.

 

Nadležni sud će izgrađenu građevinu upisati u zemljišne knjige i bez uporabne dozvole ako je za tu građevinu izdana građevinska dozvola i po službenoj dužnosti će u posjedovnici zemljišne knjige zabilježiti da dozvola nije priložena. :priest:

 

Iznimno, nadležni sud će izgrađenu građevinu upisati u zemljišne knjige i bez dozvola iz stavka 1. i 3. ovoga članka i po službenoj dužnosti će u posjedovnici zemljišne knjige zabilježiti da te dozvole nisu priložene.

U slučaju iz stavka 3. i 4. ovoga članka nadležni sud rješenje o opisu građevine u zemljišne knjige dostavit će građevinskoj inspekciji.

Rješenje o upisu građevine u zemljišne knjige, odnosno upis građevine u zemljišne knjige donijeto, odnosno izvršeno protivno stavku 3. i 4. ovoga članka ne proizvodi pravne učinke.

:coffe:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija