Jump to content

Lud od brige, pomozite!!


yaya

Preporučene objave

Dakle, već sam pisao i zahvaljujem se Utjerivaču na odgovoru ali me nije baš smirio...

Pri zapošljavanju su tražili da im nabavim tu potvrdu o nekažnjavanju koja je tada bila uredna, ali sad sam pao s jednim jointom ( 1gr ) a ubrzo bi trebao potpisati novi ugovor pošto sam na određeno. Firma je državna ali ne od neke posebne važnosti ( MUP, MORH, SUD...), ZNA LI NETKO JEL POLICIJA IMA PRAKSU JAVLJAT NJIMA NA POSLU O TAKVIM PREKRŠAJIMA? HOĆE LI MI U FIRMI TRAŽIT PRI POTPISIVANJU TOG NOVOG UGOVORA I NOVU POTVRDU O NEKAŽNJAVANJU ILI IM JE DOVOLJNA ONA "STARA"?!?!!? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Policija ne dostavlja po službenoj dužnosti nikome podatke o prijavljivanju za kaznena djela, pa tako ni državnim firmama. Čak kada bi to poduzeće i tražilo ne bi moglo dobiti.

Također napominjem da su vjerojatno tražili potvrdu da se protiv vas ne vodi kazneni postupak, a ne da niste kažnjavani (to se traži samo za rad u inozemstvu ili za važnije državne institucije, ali ne i poduzeća)

 

U praksi se ne traže nove potvrde pa vjerujem da ćete dobiti novi ugovor bez problema.

Važno je razlikovati potvrdu o nekažnjavanju i potvrdu da se ne vodi kazneni postupak. Za vas će se možda voditi postupak, osim ako državno odvjetništvo ne odbaci kaznenu prijavu kao beznačajno djelo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija