Jump to content

ozljeda na radu


andro112

Preporučene objave

Andro, nema potrebe za dupliranjem tema. Možete i editirati i dopuniti tekst ako ste nešto izostavili.

 

Staru temu sam obrisao jer je gotovo ista kao i ova.

 

 

char027vo6.gif

 

S obzirom da gotovo ništa niste napisali o okolnostima ozljede na radu koju ste zadobili pročitajte "Pravilnik o uvjetima i postupku ostvarivanja prava iz osnovnog zdravstvenog osiguranja s osnove ozljede na radu i profesionalne bolesti "pa će Vam vjerojatno dosta toga biti jasnije.

 

Možete pravilnik pronaći na netu, samo upišite puni naziv kako sam napisao.

 

 

;-)

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da evidentirano je odmah kao ozljeda na radu!

Šef me vozio na hitnu i zatim nakon obrade rane u bolnicu na šivanje!

Na hitnoj je doktorica napisala prijavu ozljede na radu što je moj šef i potvrdio!

Osposobljen sam za rukovanje motornom pilom!

Također sam imao na sebi zaštitna sredstva osim štitnika za uši!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kolektivno smo svi radnici firme osigurani preko CROATIA OSIGURANJA!

Molim vas za savjet dali da nakon završetka liječenja odem sam na osiguranje i to prijavim ili da pokušam preko firme?

Pravnica u firmi tvrdi da mogu dobiti odštetu samo ako je ozljeda takve prirode da je poslije liječenja utvrđen invaliditet!!!

Ja se ne slažem s tim i z ato molim savijet i pompć!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za svaku ozljedu nastalu na radu, koja je verificirana, priznata, objektivno odgovara poslodavac i on je legitimiran za isplatu odštete. Ukoliko postoji polica, treba vidjeti što je i u kojem iznosu tamo osigurano. Probaj zatražiti kako veliš od pravnice policu, pa pogledaj uvjete osiguranja.

 

A jedna replika Zaštoja u svezi glede propisa kojeg spominješ, naime on još nije stupio na snagu, kao ni oni koji bi ga trebali provoditi. Za sada ništa od toga jerbo još nema uvjeta za tako nešto "radikalno".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti si pravnik, Rubens i potpuno ću se složiti da je tvoja zadnja......sad ću napisati nešto ko zadnji štreber, ali "nas (inženjere ZNR-a) su tako učili"....vezano uz propis koji sam spomenula.....ali OK. U svakom slučaju, no way da je ozljeda na radu samo ona koja za posljedicu ima invaliditet! Isuse! Zaključak: hm, ako mu je pravnica tak rekla, to je jedna od oni firmi gdje se ozljede na radu pokušavaju "zataškati"...biti će teško...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo treba provjeriti da li je ozljeda uredno prijavljena Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje, prijavu popunjava poslodavac, dio i doktor koji te pregledao,

 

nakon toga treba po mogućnosti s oprezom prikupiti informacije od poslodavca o tome da li postoji osiguranje od tog rizika i kakvo.

 

Ukoliko ne postoji tada je nadoknadu štete, odštetu dužan isplatiti poslodavac, no ponekad bez obzira na postojanje objektivne odgovornosti poslodavca , tako nešto nije pametno tražiti bez obzira na tu jednokratnu isplatu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZaštoJa,

 

samo da ti pojasnim o čemu se radi, naime točno je da je donesen famozni Zakon o zdravstvenom osiguranju zaštite zdravlja na radu no koliko je meni poznato do sada nije osnovan Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zaštite zdravlja na radu niti su donijeti provedbeni akti, tako da bi još uvijek trebao biti na snazi "stari" Pravilnik o uvjetima i postupku ostvarivanja prava iz osnovnog zdravstvenog osiguranja s osnove ozljede na radu i profesionalne bolesti ("Narodne novine", broj 32/03) kojeg i dalje provodi HZZO.

Iako se očekuje ili odgoda primjena gore navedenog Zakona ili osnivanje novog Zavoda, bumo čuli, valjda skoro.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Idi kod vaše pravnice i neka ti da policu ako je imaju. Ne znam da li si i koliko bio na bolovanju.

 

Uzmi nekog odvjetnika pa neka ti on ispita imaš li pravo ili ne. Neka im uputi dopis s pokušajem nagodbe, ako n e ide onada može tužba. No tada je možda upitno tvoje radno mjesto ?!

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Imam 20godina...Imao sam tešku ozljedu na radu...električar sam i radio na skeli na 5m...skela je pukla i pao sam sa 5m na glavu na beton...glava je pukla i nagnjecenje cijelog mozga...5dana u komi, 2 operacije mozga, desna strana tijela mi je BILA oduzeta, ucio sam se pisati, čitati, pričati, hodati...imam jos puno toga što me ta ozljeda sprijecava da zivim normalno...i zanima me kakvu bi ja odštetu mogao dobiti...ja nisam kriv za ništa...hvala... Pisala: Majka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako imate policu osiguranja trebate istoj prijaviti nesreću sa papirima iz bolnice.ako nemate svoje osiguranje pitati u firmi u kojoj ste zaposleni da kažu u kojoj ste osiguravateljskoj kući osigurani.ako nema niti toga onda uzeti odvjetnika i utužiti odštetu od krivca za nezgodu.požurite da ne zastari.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

pozdrav

 

evo ovako, prije tjedan dana imao sam ozljedu na radu. pad sa skele sa 10 metara visine. srecom, sve je vise manje dobro proslo. zaradio sam malo nagnjecenja i 11 šavova na glavi, uz potres mozga. detalja nesrece se ne sjecam.

 

uredno sam prijavljen u firmi.

 

zanima me koja su moja prava u vezi odstete.

moram navesti da ne zelim tuziti svoju firmu iako znam da imam pravo na to.

 

isto tako moram navesti da skela sa koje sam pao nije imala zastitnu ogradu sa one strane do objekta( na koju sam ja stranu pao). medutim firma koja postavlja skelu je tu ogradu nakon moga pada postavila...

 

molim savjete...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

bila bih zahvalna na ikakvom odgovoru...koja je fora sa odštetom ozljede na radu u slučaju: "žrtva oružane pljačke, bez fizičkih ozljeda", bile su 2 u razmaku 10 dana, nakon druge sam na bolovanju. dr. opće prakse ispunila obrasce i odnijela sam poslodavcu. uskoro ističe ugovor, ne produže li ga, mislim ići na odštetu...čovjek mora od nečega živjeti :( Hvala!

uređeno: od angelina333
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Imam par pitanja...bio sam putnik u zet-ovom autobusu koji se sudario sa drugim autobusom. Išao sam na posao, a pošto ozljeda na radu vrijedi sat vremena prije i sat vremena poslije, odlučio sam potražiti odštetu od Croatia Osiguranja preko kojih je moja firma osigurana.

 

Zadobio sam udarac u glavu i posjekotinu na istoj, jak udarac u prsa i leđa, idem psihijatru i pijem antidepresive, imam ubrzan rad srca, probleme sa tri kralješka. Danas sam dobio dopis od Croatia Osiguranja da se za ozljede koje sam zadobio ne određuje invaliditet temeljem ugovora o osiguranju i ugovorenoj tablici invaliditeta sukladno definicijama točaka T.I, tako da nisam dobio ništa.

 

Ima li ikakvog smisla žaliti se na ovo, postoji li kakav pravni lijek?

 

Drugo je pitanje u vezi tužbe protiv zet-a...kakva su iskustva u vezi tužbi protiv njih, kolike su očekivane odštete za gore navedene ozlijede. I kolika je moguća ponuda za nagodbu.

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije moguće niti približno utvrditi visinu štete temeljem ovog što ste naveli uz opasku da bih u startu izbacio ovo s psihijatrom i kralješcima, a onda ne ostaje baš nekakva cifra zbog koje bi se uopće isplatilo pokretati nešto što bi trajalo godinama, no u svakom slučaju preporučam da oko ove procjene zatražite ovlaštenu i stručnu pravnu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...
  • 2 mjeseci kasnije...

Pozrav svima!Zanima me jedna informacija vezana za povredu na radu.Šta se događa kad imam povredu na radu i na bolovanju sam, u međuvremenu mi je istekao ugovor sa firmom.Da napomenem,ugovor mi je istekao krajem mjeseca,a povreda se dogodila 15 dana prije.Da li se automatski prekida moje bolovanje i firma više sa tim nema ništa ili?Unaprijed hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Pozdrav

 

 

Prije mjesec i pol dana sam imala ozljedu na radu. Stroj mi je zahvatio ruku i amputirani su mi vrhovi dva prsta.

Prijavljena sam u firmi uredno i mislim da postoji nekakvo osiguranje za slučaj nezgode.

Moj poslodavac nije predao zavodu prijavu o ozljedi koju su popunili on i doktor.

 

 

Zanima me da li ja još uvijek imam pravo na odštetu, ali nebi ga htjela tužiti.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija